Dissabte, Març 29, 2008

Laibach en concert a Barcelona aquest dijous!!!

29 Mar 2008

 

La banda eslovena Laibach actuarà el proper dijous 3 d'abril a la sala Apolo de Barcelona, en la girà  de presentació del seu últim treball, "Volk", a l'Estat Espanyol organitzat per Escalera Sin Peldaños, i que també els portarà l'endemà 4 d'abril a Madrid. La seva gira a la Península Ibèrica continúa amb un concert a Braga (Portugal) el 5 d'abril.

Laibach (el nom amb que es coneix la capital eslovena, Ljubljana, en llengua alemanya) és una banda de música alternativa industrial, amb temes cantats en alemany, anglès i eslovè principalment. Alguns dels temes més coneguts dels eslovens són "Tanz Mit Laibach", "Jesus Christ Superstart""Final Countdown".

Flyer dels concerts del grup eslovè Laibach a Barcelona i Madrid aquesta propera setmana

Flyer dels concerts del grup eslovè Laibach a Barcelona i Madrid aquesta propera setmana

 

La banda eslovena Laibach es va formar l'any 1981 com a associació cultural juvenil a Eslovènia, aleshores encara República Federal de l'antiga Iugoslàvia que estava plorant la mort del General Tito.

La seva protesta a través d'elements musicals pop i uniformes paramilitars, unió de les estètiques feixista i filo-socialista, ha donat el seu últim fruit, el seu darrer treball titulat "Volk", un disc que porta per nom una paraula que significa Poble en alemany i Llop en eslovè i rus. A la portada de "Volk" es pot veure un ramat d'ovelles que representen el poble, i a la portada interior el mateix ramat es veu amenaçat per un llop. Tot aixó, unit a la seva particular revisió dels himnes nacionals des d'una òptica musical personal, proporciona les claus per a entendre una llarga carrera a la qual la protesta contra els totalitarismes utilitzant les seves mateixes armes, i el combat contra el pensament únic mitjançant un humor marcadament negre són els principals eixos del seu treball.

Incompresos al començament de la seva carrera musical, van passar de ser un conjunt prohibit a ser més endavant un grup admirat, arrivant fins i tot a tocar davant de la seu de les Nacions Unides, fet que demostra la importància de Laibach dins la música de la segona meitat del segle XX.

Intencionalitat i música es donen la mà en una de les històries més fascinants de la música popular. Influients i progènitors de fornades de grups electrònics o de música rock industrial, Laibach té admiradors i acòlits en bandes com Rammstein, els quals van manifestar des del seu començament la gran influència que van suposar els eslovens en la seva música i a la forma d'apropar-se als temes més controvertits.

Des de 1985, Laibach té en el prestigiós segell discogràfic Mute (el mateix que ha publicat treballs de Depeche Mode o Nick Cave) la confiança per publicar treball rera treball. Una extensa discografia d'un grup sempre actiu que ha cercat en tots els seus treballs una nova forma d'expressar les seves idees sense abandonar les melodies i els ritmes pensats per alhora ballar i gaudir, i al mateix temps reflexionar.

 

Discografia:

1985 – Laibach
1985 – Rekapitulacija 1980-84
1985 – Neu Konserwativ
1985 – Nova Akropola
1986 – Baptism
1987 – Opus Dei/Laibach
1988 – Let It Be/Laibach
1988 – Sympathy for the Devil/Laibach
1990 – Macbeth/Laibach
1992 – Kapital
1993 – Ljubljana – Zagreb – Beograd
1994 – NATO/Laibach
1996 – Jesus Christ Superstars
2000 – Laibach 2
2000 – Laibach: The Videos
2003 – Wat
2004 – Laibach Anthems
2006 – Divided Statets of America
2007 – Volk

"Música dels països balcànics" [Respon]

Eslovènia no es troba als balcans

Comment by Carlota (06/14/2009 00:28)

Si vols que digui Música de l'Ex-Iugoslàvia? [Respon]

In Katalonci zelimo naso samostojno drzavo...

Comment by vpa (06/20/2009 11:25)

Si vols que digui Música de l'Ex-Iugoslàvia? [Respon]

"Si vols que digui Música de l'Ex-Iugoslàvia?"

Di el que vulguis però que sigui correcte
Pozdrav

Comment by Carlota (07/28/2009 12:46)

 

Afegeix un comentari
















La segona lletra de cotxe: