11.05.10

LA BRUIXERIA QUE ENS ENVOLTA

Publicat a General | 08:42

Ja fas dies que no escric, he llegit de tot, i quant esquematitzo un tema mentalment, per passar-la al bloc; si no l’escric tot seguit, es dilueix fins que no queda res de la idea inicial.

Em justifico dient-me, que rebo massa informació nova, que s’acumula sense donar-li sortida i difícil de classificar.

Però la crua realitat, ha de ser, que la renovació cel·lular del meu cervell, ha perdut ritme; pretenc conèixer i conviure amb totes les novetats , pels mitjans de comunicació, i em resulta pràcticament impossible.    

Quant escric , sento bategar la vida; per mi es una mena de terapia.

Avui he llegit a LaVanguardia de Barcelona, a Maria Jou Sol, i diu que: “La vida és un cicle que mai s’atura. No espera a ningú i ningú l’espera a ella.”

Deixar de escriure, es perdre part d’aquest espai vital. El 2005, ja ho vadir “José Luis Sanpedro en Escribir es vivir”.

L’any passat vaig caure malalt, i em diagnosticaren, (isquèmia aguda ACxFAparoxística); durant la convalescència i recuperació, ha passat més d’un any; i per activar la meva ment, he llegit tant com he pogut, també he fet alguna pàgina del meu bloc.

Entre el últims llibres llegits, sobresurten dos que vull comentar,

En totes dues obres apareixen  dones,que tenen uns dons privilegiats, i que son odiades i perseguides, pel fet detenir-los.

1.- “ÁGORA”, novel·la de  MartaSofia, una madrilenya que viu a Barcelona.

També vaig veure la pel·lícula ÁGORA, “d’AMENÁBAR”, bassada amb  l’obra de la Marta, però el so, era tan defectuós, que em vaig perdre molt diàleg, motiu suficient, per no entendre prou be l’argument.

Decideixo comprar el llibre, per llegir-lo tranquil·lament, i confirmo que no es tan cert allò de que, una imatge val més que mil paraules, i més si estan ben escrites.

HIPÀTIA era una dona que intuïa, coneixements estètics i científics de la realitat, en total llibertat, protegida pel seu pare; i fou  lapidada injustament, al trobar-se entre lesintrigues polítiques i religioses, del romans i dels cristians, d’Alexandría,del segle IV de C.

 

2- “LES BRUIXES D’ARNES”, de David Martí,. es una historia que comença alpoble d’Arnes allà per l’any 1533, on unes dones, posseïdores d’un llibre llegat de generacions anteriors, amb formules naturals, curaven malalties del cos i de la ment; dotades de una intuïció extraordinària, i de una premonició, que les diferenciava de la resta dels mortals.

 

Estic plenament convençut, que estes persones eren avançades de la època que els va toca viure, per això, foren odiades pels poderosos,  motiu suficient per ser perseguides i cremades per la Santa Inquisició.

Una descendent, directa de les bruixes que cremades es deia Lluna, i va heretar el llibre, amb el compromís de divulgar les formules màgiques per totel mon. Fugiren d’Arnes, la Lluna i un frare, d’Horta de San Juan, anomenat Salvador que també tenia poders  miraculosos, fins arribar a Barcelona; allí trobaren el recolzament i la protecció per perfeccionar i començar la divulgació de la seva herència.   

¡Coincidències que em van suggerir el tema d’aquesta pàgina!

La primera fou el dia 15 d’abril del 2010, a la llibreria La Rambla de Tarragona, amb la col·laboració de Xulio Ricardo Trigo, va presenta “LES BRUIXES D’ARNES”, de David Martí, emprés per Edicions 62. Llibre que jo havia acabat de llegir el passat dia 5 d’abril.

La segona fou el 16 d’abril del 2010, el Diari de Tarragona a la pàgina 20,Terra Alta; el periodista A. CARALT, escriu que un regidor  d’Alternativa per Horta (ApH), actualment a la oposició denuncia a l’alcalde d’Horta per injuries; i sabeu com es diu el regidor, ni mes ni menys que Txús CARBÓ, nom que apareix a la novel·la de “Les Bruixes d’Arnes.  

La tercera fou el 26 d’abril del 2010, llegint la pàgina 04, del Diari deTarragona, trobo la noticia:  “SANIDAD.- Reunión de expertos europeos “Reclaman que el Estadocostee la homeopatia”. La Coalición Europea de Medicamentos Homeopáticos y Antroposóficos tienen la idea de impulsar la inclusión de los medicamentos homeopáticos en la Seguridad Social.

Si això s’aconseguís seria, la culminació de la bruixeria que va comença a Arnes al any 1533; es va consolidar el segle XX, i Podria culminar el segle XXI. On ja s’anuncien amb llibertat, en Dermofarmacies, Homeopaties, Herbolaris, Dietètica, Centre de Neuropatia i Estètica, Tarot 40 euros.....i més que no cal anomenar.    

Per tal l’obra de David Martí, està incomplerta, hauria de continuar com amínim fent una trilogia, hi ha matèria suficient.

Reconec que hauria de treballar investigant per tot el mon però el tema es prou important per començàr ara mateix.