05.05.08

LA SEQUERA ES COSA SERIA, NO SOLS UN PROBLEMA POLITIC

Publicat a General | 09:46


 

 

La  Vanguardia.  (redacciò) 03/ 05/2008

 Immersos amb la sequera, i la falta d’aigua potable a Catalunya, el President del grup municipal del PP del ajuntament de Barcelona, Fernandez Diaz, demana garanties, per que no manqui l’aigua a les dutxes de les platges del litoral Barcelonès,conscienciant als banyistes d’un us racional.

Això es mol complicat si no es destina un guàrdia urbá, al costat de cada dutxa.

Tinc un dubte envers de que seria millor, construir una tubera per porta aigua del Roina, per garantir el consum d’aigua potable a les dutxes de les platges. Ho construir a cada platja una tubera d’aigua de mar, degudament filtrada per alimentar totes les dutxes, sense estalviar-la.

L’aigua potable entollada al entorn de les dutxes, crea un focus d’infeccions, tan de fongs, com víriques, optimitzant les millors condicions  per la incubació del mosquit tigre i la mosca negra, a més d’altres insectes autòctons.

L’aigua de les dutxes a les platges, es necessària per treure tota l’arena que s’apega pel  cos; però es prohibit utilitzar cap mena de sabó u detergent per deixar-lo net, així que en arribar a cassa u al hotel de residencia, normalment tothom es torna a dutxar, amb el seu sabó preferit.

En conclusió, l’aigua potable a les dutxes de les platges, no fa falta, i l’estalviaríem com esta manat, evita’n la possibilitat de crear focus d’infeccions.

Es necessari canviar u adoptar nous hàbits per utilitzar, adequadament  l’aigua del Mar, es abundant saludable i curativa, això tot seria començar amb una bona publicitat, com la que fan els balnearis d’aigües termals, alguns d’ells amb aigües ben salades.

Sempre he gaudit dels beneficis d’uns quants dies d’estiu a les nostres platges, que sense exagerar ni mica son de les millors del mon, i si dic tot això es per posar el meu punt de vista per sobreviure a la sequera, prevenint que encara pot ser pitjor.        

Josep Maria Sabaté Pena