24.09.07

L’ESCALFAMENT DE LA TERRA

Publicat a General | 09:10

Vaig veure un reportatge per TV, on es tapava una glacera amb una tela blanca, per evitar que el Sol la desgelés. Es una forma de mantenir la frescor, ja que el color blanc es reflectant  dels raigs solars.

No es cap novetat, antigament per tota la conca mediterrània, els pobles resplendien per la seva blancor, totes les parets dels habitatges es pintaven amb calç, per protegir-les del Sol; pot ser no sabien que blanquejant les casses, contribuïen a evitar l’escalfament global, però si que sabien que a dins se hi estava mes fresc.

Ara la responsabilitat la tenen els arquitectes i el enginyers de pons i camins, quant projecten obres, que estan exposades al Sol, poden fer-les, que absorbeixen el raigs solars o que els reflectint.

Així com tapaven la glacera, es podrien tapar o pintar de blanc, carrers, pons, carreteres, autovies, autopistes, tot el que tingui el color negre del asfalt, o la suficient foscor com per que absorbeixi calor dels raigs solars.

Hi ha mols milions de metres quadrats, per garantir les comunicacions entre ciutats, que si fossin blancs, evitarien el calentament del planeta.           

No es cap disbarat, descobrir un material blanc, que tingués les mateixes propietats que l’asfalt, per que els neumàtics dels vehicles rodats, s’agafessin al pis sense perill.

Personalment jo tinc molts dubtes de tot el que diuen al respecte; la majoria de noticies deriven de casos reals, son histories molt ben escrites, avalades per científics; son novel·les de ficció, al servei de la cúpula del poder mundial.

Succeeix com les primeres noticies dels platillos volants OVNI, que començaren ara farà uns seixanta anys, i ja no en parla ningú.    

Quant anava a estudi, a la llisó IV la pregunta 25 de la historia sagrada titulada El diluvi universal; es contestava així: Llovió copiosamente durante cuarenta días seguidos; las aguas cubrieron los puntos mas altos de la tierra y perecieron las personas y los animales.

I  afirmava  que sols es salvaren, els que estaven a dins del Arca de Noé,  que les aigües estigueren cobrin la Terra durant un any;  això va passar 2400 anys  abans de Crist.    

Si desprès del diluvi universal, estem aquí ara, havent passat 4407 anys, el mes segur es que les properes generacions, també sobrevisquin, al  escalfament global.

Quantes hipotètiques  Arcas de Noé”, hi ha sempre preparades, per salvar, als escollits de totes les parts de la terra, que saben anticipadament el que pot passar, i es queden   quiets i protegits, en llocs desconeguts, fins que les aigües baixen al seu nivell normal?

Josep Maria Sabaté Pena

Reus  20 de setembre  2007