04.08.06

Per què no gaudim terra endins de “L’aigua del mar”?.

Publicat a General | 08:25

Reus 03 d’agost de 2006

Per què no gaudim terra endins de “L’aigua del mar”?.

La gent, viatja centenars de kilòmetres per banyar-se, al mar, i molts el tenim a pocs metres de la nostra residencia i no l’hi donem importància.

Fixeu-se amb les qualitats de “L’aigua del mar”:

No provoca “Otitis”. L’aigua que queda al interior de l’orella actua de desinfectant. L’arena de la platja entre les brutícies semi enterrades que deixen els usuaris, no se hi troben habitualment, ni fongs, ni bactèries.

Si “L’aigua del mar”, te aquestes qualitats desinfectants, reconeixeu-les, a nivell polític, al menys, per eliminar el consum d’aigua potable, a les dutxes i renta peus que utilitzem, per treure’ns l’arena del cos, quant marxem de la platja, ja que quant arribem a casa, al apartament, u al hotel, ens tornem a dutxar.

Això ja ho fan en molts hotels de la península i de Canàries, i mireu la propaganda que hi fan:

“Las instalaciones del centro de talassoteràpia , es un espacio de mas de 2.000 metros cuadrados al que llega el agua directamente del mar, sin tratar, ni almacenar.”

Em de utilitzar “L’aigua del mar”, per deixar de malgastar l’aigua potable a totes les platges, instal·lant un bombeig d’aigua del mar,que no necessita cap tractament depurador, pels rentapeus i dutxes, que es podrien distribuir per on fes falta.

L’aigua del mar es corrosiva per alguns metalls, seria necessari amprar materials plàstics per totes les instal·lacions.

La llei de costes no permet construir dins dels 200 metres de les platges, a partir dels metres prohibits es podria autoritzar la construcció de piscines amb aigua de mar.

Organitzar una campanya per conscienciar a tots els propietaris de piscines, construïdes a prop de la platja, de les avantatges higièniques i econòmiques, que els reportaria, utilitzar”L’aigua del mar”. No seria necessari mantenir el sistema depurador amb el perill que comporta, manipular el Clor, i altres productes químics molt tòxics.

El que s’hauria de muntar es un canó col·lector tan per conduír el recolliment de l’aigua de sobreeiximent com del buidament, de les piscines, fins al mar.

I no val a dir que el bombeig del aigua del mar gastarà energia, per que seria la mateixa que deixaria de consumir el circuit d’aigua potable,.

Es reduirien a la mínima expressió, el contagi de micosis, infecció tan habitual, a les piscines públiques, com a les privades.

Quant algú viatjant per les costes troba una platja solitària o una cala, diu que ha trobat un lloc verge, i fixeu-se, no ha trobat a falta cap dutxa.

Ara que la platja llarga de Tarragona tindrà un passeig, que moltes persones rebutgen, per que diuen que perdrà el seu aspecte verge, es l’hora de posar a treballar els tècnics municipals, per analitzar la possibilitat de que sigues la primera platja que no gastés, aigua potable.

Totes les piscines prop dels límits dels 200 metres que ordena la llei de costes, podrien gastar aigua de mar tanta com fos necessària, no baixaria el nivell del mar a causa del consum.

Malgastar l’aigua potable redueix la capacitat dels embassaments, i si no eliminem seriosament el consum, arribarem a quedar-nos sense aigua molt pronte.

Estem malgastant l’aigua potable, per moltss reductors de consum que s’instal·lin a les aixetes.

Cal fer alguna cosa per no malgastar l’aigua potable es un be massa valuós.

Fins prompte.