Brossa a preu d'or (2)

Heu de tenir en compte que el contracte privat de Ecoembes amb les empreses ens afecta a tots. Com os vaig comentar a la primera part, els empresaris paguen un % per cada gram de producte tret al mercat, que no sigui matèria activa. Taxa que es suposa serveix per reciclar aquell material. Doncs be, com os comentava, aquesta taxa hauria de cobrir les despeses que ens afecten respecte al augment de la taxa d'escombreries, ja que ells es fan responsables de tot el procés de reciclatge: des de la recollida, al transport a la planta i al seu reciclatge en un mou material. Paguem un augment que ja "estan pagant els empresaris".

I a més, els mateixos empresaris, quan escandallen els seus productes per a calcular el preu de cost i venda de cada unitat inclouen en el càlcul la taxa de Ecoembes. Pels que os soni estrany aquest terme: escandallar, os explicaré que es tracta de calcular el cost de cada producte fabricat de forma detallada (cost de manipulació, matèries primeres, transport, finançament, comissió del comercial,... etc.) sobre el que es suma el marge de benefici i surt el preu de venda.

Es a dir, a nosaltres ens costen més cars els productes pq l'empresari repercuteix la taxa en el producte i paguem més taxa de brossa pq es suposa que paguem el procés de reciclatge. Però... i aquests compromisos que accepta Ecoembes als seus contractes ? i els diners que recull, on van a parar ?

(0) Comentaris    (0) Retroenllaços