Els tallem de soca

No tenim un bon concepte del que és "zona verda" a les ciutats. Aquestes s'han limitat a rotondes o a illes de pas. No hi ha arbres on els nens es puguin emparrar com quan erem petits. No hi ha garrofers gegants que ens feien imaginar vaixells pirates i cases al bosc. Estem carregant-nos el contacte de la infància amb la maduresa dels arbres. Cas semblant al nul contacte dels avis amb els nets.

Els hi ensenyem palmeres, cactus, aus del paradís, avets i yuques. I els hi neguem als avellaners, els garrofers i les oliveres. Arbres que participaven amb els nostres jocs, arbres que creaven vincles, que obrien la imaginació.

Hem perdut el respecte pel que representen anys i anys de creixença. Tallem un arbre sense pensar, a cop de grua. Els tallem de soca i ni respectem una mort digna, els rematem quan broten del escàs tronc que els hi hem deixat per plantar un arbre escanyolit d'un altre indret i que no farà ombra fins dintre de 10 anys. Quina falta de respecte!! Quina pena !!

Poso com exemple la destrossa que estant fent al parc Sant Jordi de Reus. Estan construint un pàrking soterrani q no és necessari i de pas s'han carregat tots els arbres de mig parc. I sense cap mena de remordiment. Han tallar de soca tant els arbres del parc com els de la vorera del davant. Ni s'han molestat a trasplantar-los per replantar-los després. Res de res !!! Visca la política dels diners ho poden tot, no tenim consciència !!!!

I que és l'ecologisme? Es limita a un indret ? Pq no fem plantades ? pq no ens lliguem a aquell desmai que jugava a fet i amagar amb nosaltres ? pq no respectem aquell garrofer que ha superat fins i tot un llamp ? Pq no estenem pancartes per aquella olivera que els nostres besavis ja acaronaven a la plaça ? On són els ecologistes ???

(3) Comentaris    (0) Retroenllaços