Zona Blava

Tant que m’agradava el color blau i me’l han fet aburrir. Veus zones blaves pertot arreu. Però.... sobretot al centre de la ciutat, on viuen un alt percentatge de gent gran o joves estudiants i on els edificis no tenen parquing. I tot de zona blanca als centres residencials on viuen la gent amb molt poder adquisitiu.

L’excusa que cal posar topalls de temps a aquestes zones pq no hi ha capacitat per tants cotxes no té raó de ser. Pq si tenen clar que no hi ha prou llocs per a tothom.... pq no obliguen a fer soterranis als nous edificis o als reformats a aquestes zones ? Pq no fan edificis d’aparcaments pels veïns a aquestes zones? Parquings de lloguer pels residents no pels que van de pas i poden aparcar a les afores i anar caminant pertot arreu.

A moltes ciutats no existeix la possibilitat de tenir un carnet o passi de resident. I quan es pregunta pq la resposta és: “no hi ha prou recaptació “ I quan n’hi ha prou ?

Una de les normes fonamentals de la Llei Tributària és la no doble imposició. És a dir, que no es pot cobrar dues vegades per un únic servei. Doncs be, l’impost de circulació, és una taxa municipal que com totes les taxes et dona serveis i crea obligacions.

Quan parlem de circulació s’ha d’incloure l’estacionament,oi ? A la teva ciutat com a mínim, no? Per algo és un impost municipal. És clar que hi ha un conflicte de doble imposició. Paguem impost de circulació i paguem zona blava. I a sobre la zona blava simplement crea l’obligació de pagar però, no crea el dret de reclamar pels possibles danys al vehicle mentre està a “la seva zona”

I a sobre, quan no pagues la zona blava et ve la multa de l’Ajuntament. I dic jo: que no són una empresa privada o semi-privada ? o resulta que és una empresa pública?
Ho dic pq quan a la meva empresa hi tingui algun impagat ja li faré arribar a l’Ajuntament a veure si també m’ho tramiten. Seria tot un detall, oi ? I bo és saber-ho!!

(4) Comentaris    (0) Retroenllaços