Carta A TV3 Esports

1 Ago 2009

Estimats senyors:  M’adreço a vostès desprès de esperar molt per fer-ho i mossegar-me  molts cop la llegua.

Em sembla del tot vergonyós i quasi sempre insultant el partidisme dels seus periodistes en temes esportius. Ningú dubte de la importància social i esportiva del Barça a Catalunya (i no oblidin mai que a la resta d’Espanya el Barça es el segon equip amb mes aficionats). Es menysprea qui no es català i del barça, per que no parlem ja del menyspreu al meu club de l’ànima, el Nàstic, i no diguem de l’altre equip català de primera, o potser no es català?. Potser no. No oblidin que l’Espanyol te aquest nom per que es va crear com alternativa al equip d’estrangers de la ciutat de Barcelona. O sigui que de fundació i arrels catalanistes del Tricampió res de res.

El Poc rigor dels seus periodistes porta a ser tant i tant cabut que fins i tot la Gemma Mengual a guanyat medalles amb l’equip espanyol sense haver participat. Es que encara no s’han assabentat que la bona de la Gemma ha deixat la competició en equip per donar pas a les joves? Per que la Gema es Barcelonina i l’Andrea Fuentes no es Vallenca sinó catalana? Em sembla penós el monopolitzar-ho tot i només mirar-se el melic barceloní.

Com ja he dit soc aficionat i soci del Nàstic, i m’agrada el bon futbol, sigui qui sigui el que jugui.Doncs be, aquest mati, a les informacions esportives del 3-24 m’he donat compte que no vaig veure el partit Juventus – Real Madrid. Crec que em vaig dormir i vaig somiar durant dues hores. No tenia res que veure la informació donada amb el partit que vaig veure (o somiar). I el mes preocupant i penós (que crec que ja arriba a malaltia per part del periodistes esportius de casa seva) es la mala intenció de la redacció de la noticia.L’únic cert es que la Juve va guanyar. Però ni va jugar be, típic catenagio italià, que als que ens agrada el futbol no som gens partidaris, ni va donar un bany al Madrid, potser al reves, ja no hi entro. Però la mala intenció de veritat es en la informació de la duresa del partit. Es cert que va ser un partit molt dur, sobretot i amb molta diferencia per part italiana, que inclús li van doblegar el genoll brutalment a Ronaldo, i a la informació del 3-24 es posa una imatge d’un jugador del Madrid fent una dura entrada i donant a entendre q els assassins son el madrilenys. Si la entrada a  Ronaldo li fessin al bo de Messi, ens menjaríem la imatge durant setmanes i segur que es demanaria pena de mort per que ho hagués fet, no ho dubto, es la seva manera d’informar.

Sàpiguen vostès que mengen dels meus impostos, de la meva feina. I no es lícit mentir a costes dels demes. I no dir la veritat com es, es mentir. Això em van ensenyar de petit, principis i rigor.No s’estranyin doncs que quan vagin pels camps de Catalunya sentin càntics de Put... TV3 i els seus tècnics tinguin que treure el so ambient, com ho han fet mes d’un cop. Ho se perquè jo vaig al camp i gravo els partits, i tot son flors i violes, quan al camp es tot el contrari.Sento de debò haver tingut que escriure això, que ja se que no servirà per a res, però al menys crec que tenen que saber que fora de Barcelona i el Barça, i han ànimes, que poden ser del Barça o de Barcelona, tenen sentiments mes profunds i arrelats que es poden dir, Nàstic, Penya, Sabadell, Girona, Manresa, Sant Pere i Sant Pau, C.N. Tarraco, CBT ......... que molts cops fan coses mes importants per el gran esforç que signifiquen que no la metròpolis o el club milionari. 

 

Una Salutació