Menú crispetaire per la setmana del 10 al 20 de desembre (by Esther)

13 Desembre, 2007 08:02
Publicat per bego, Cinema

Benvolguts afamats de somnis eteris,

 

Aquesta setmana toca agafar uns quilets perquè ve molt ensucrada i turronera amb tres títols que són totalment nadalencs. En primer lloc, ens torna atacar la saga de pel·lícules del Pare Noel i, amb el títol,  ja us ho dic tot: Fred Claus, el hermano gamberro de Santa Claus. Paul Giammati que semblava un home seriós es posa barba i vestit vermell i a guanyar calés per la jubilació que la vida és molt dura. En segon lloc el veterà Dustin Offman que té 70 anys,  assumeix el paper d’un tipus que en té 243 i és el propietari d’una botiga de joguines màgica. La peli té també un títol ben explícit Mr. Magorium y su tienda mágica. Sort que hi apareix la Natalie Portman, molt allunyada del seu paper a Closer però,  encara ens pot salvar la pel·lícula. I per acabar ben empatxats un producte tipus “apissonadora sentimental” August Rush. El triunfo de un sueño.  Us podeu imaginar Robin Williams imitant Bono U2 i fent de protector de nens orfes abandonats als carrers de New York, tot amanit amb una història d’amor trencada???? Horror i devastació!!!

La dosi de terror setmanal la posa 1408. Pel·lícula que va clausurar Sitges i que parteix, altre cop, d’una obra de Stephen King. Un home acostumat a tota mena de fenòmens estranys, ha de passar una nit a l’habitació 1408 on cap dels seus ocupants ha sortit viu el dia després. Bona arrancada però resolució irregular. Com els plats que sorprenen d’entrada però, després repeteixen.


Sort que el mestre Ang Lee ens porta un plat  adequat, només, a estómacs molt entrenats, com els que els agrada menjar saltamartí o formigues vermelles especiades. Que ningú pensi que veurà un Desitjant estimar de Won Kar-Way; res de res. Això és sexe dur en el terreny pantanós on eros i thanatos es confonen. Però, a la fi, no és  sempre així quan desperta autèntiques passions? Deseo, peligro.I per acabar amb les recomanacions pre-nadalenques us proposo un parell de vins de criança. Manoel d’Oliveira i la seva darrera obra pòstuma (té 96 anys i no es mor ni a trets) Belle Tojours que recrea la Belle de jour de Luís Buñuel 40 anys després. El divendres a l’Antiga Audiència a les 9 i el diumenge, al mateix lloc a les 8, Takeshis’ de l’incomparable Takeshi Kitano parodiant-se sense complexes.BON PROFIT!!!!

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs