El 27 de maig, eleccions municipals (i de com un bon debat polític motiva els ciutadans a exercir el dret a vot)

23 Abril, 2007 12:55
Publicat per bego, DIARI DE CAMPANYA

Ja sé que sembla obvi, però veure l'envejable alta participació assolida a les eleccions a França em fa pensar que hem d’insistir que el 27 de maig tots tenim una cita amb la democràcia per triar els nostres representants municipals. L’èxit assolit en el país veí és l’exemple de com un bon debat polític motiva els ciutadans i ciutadanes a participar molt més en els processos democràtics. La confrontació d’idees, la credibilitat dels projectes, la capacitat dels polítics de fer un discurs que assoleixi realment els nivells de responsabilitat que la ciutadania reclama als seus dirigents, aixequen l’interès de la gent per exercir el dret a votar. El que ha passat a França desmenteix les proclames d’aquells que, des d’un discurs populista i sense fons, insisteixen una i altra vegada que la política no interessa la gent.

A Tarragona tenim l'obligació d'anar per aquesta via. El problema és que és difícil aixecar el nivell del debat en una ciutat on els dirigents que l’han governat en els darrers 18 anys no han fet gaires esforços per prestigiar la política municipal (les conseqüències d’això son clares, només cal mirar el final d’etapa que estem vivint i el tipus de candidatures que es presentaran a les eleccions).

Lamentablement, i segurament per la manca de debat polític real, aquests dies he percebut que hi ha alguns sectors de la població que no tenen massa presents les eleccions municipals. Davant aquestes circumstàncies, crec que els partits hem de fer un esforç suplementari aquests dies, i avui Diada de Sant Jordi és una bona ocasió per recordar als tarragonins i tarragonines que el dia 27 de maig han d’anar a votar.

Tots hem d’exercir un dret que a les generacions que ens han precedit els va costar molt de guanyar. I algun dia, espero, aquesta ciutat serà exemple de debat i confrontació d’idees i de projectes, amb seriositat i rigor i des del respecte que els ciutadans i ciutadanes mereixen.

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs