Jo també he anat a fer rovellons.

29 Octubre, 2006 12:40
Publicat per josepro, General

Jo també he comprovat com s' ha despertat aquesta falera rovellonera i com es confirma la meva teoria , expressada fa uns dies des de aquest mateix bloc , de que la televisió autonòmica catalana ha col.laborat en bona part a portar al bosc tota classe de "bitxos" urbanites.

No o dic en sentit pejoratiu.Tot hom tenim dret , suposo , a anar al bosc i provar sort per trobar algun dels preciats fruits boscans.Però també deures.

Lo que no es possible es que un no tingui un mínim de coneixement de que és lo que va a fer o de com o ha de fer.

Si vas a fer rovellons , has de fer rovellons i tot lo que no siguin rovellons o has de deixar tal i com o veus i trobes..No cal ni trepitjar ,ni trencar , ni arrencar cap dels fongs que no coneixem.

Ho dic perquè aquest dissabte , en la meua sortida a fer una menjadeta de "lactarius" , vaig trobar un bosc com si haguera passat un ramat de bous salvatges amb la descripció que feia unes línies mes amunt : especies de fongs que no es coneixen ,( "morenetes" "bitxecs" "bolets de bou" "apagallums" etc...) però que tot i així es trenquen , arrenquen , trepitgen i es fan malbé sense cap sentit , deixant una imatge deplorable del bosc i de tots aquells que i accedim ,tant dels "bitxos" com dels que i van i anem en un mínim de coneixement de causa i respecte.

Anem a buscar rovellons , no a fer malbé el medi col.laborant a la destrucció del bosc i al bosc cada cosa està al seu lloc per una raó i amb un objectiu....no trenquem aquest equilibri.

Al final , com ja a passat altres vegades , tindrem que pagar tots aquestes negligències : els "bitxos" que dic jo i els que saben que fan i on estan , perquè el bosc , i mes si és un parc natural com és , en bona part el cas , s' acabarà tancant al trànsit i solament es podrà accedir caminat i pot ser ni això.

I un altra cosa.El bosc no es un camp de futbol o la discoteca del poble on es pugui cridar i chillar com un energumen.

Aquest dissabte , al lloc on vaig anar a fer rovellons ( no gaires perquè no els deixem ni sortir) , hi havia un altre grup de 4 persones , que no coneixia de res , però de les que ja se el nom ( i mitja comarca també ) perquè no van deixar de cridar-se els uns al altres , " fulanitoooo !!!!.en trobes ???? menaganito !!!!! on estàs ????? etc etc....

Al bosc no es pot fer soroll. També el soroll trenca l' equilibri i la pau que alguns també i anem a buscar.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs