CAÇAR SI , PERÒ AMB RESPONSABILITAT

14 Octubre, 2006 09:25
Publicat per josepro, General

Ha començat la temporada de caça i un altre cop els trets dels caçadors mes matiners son els despertadors del meu repòs tranquil de cap de setmana.Es possiblement una de les desavantatges de viure a lo que en diem "les parets del poble".Estàs mes prop del camp i clar....se senten millor el bucòlic cant dels grills però també els trons de les escopetes que en les primeres llums del dia comencen la traca de pim pam pum !!!
Però aquest no es el pitjor dels mals . No , el motiu d' aquest comentari es per demanar prudència als caçadors i recordar a tot hom que lliurement poden exercir la seua afecció,però tenint en compte que no estan tot sols al camp i que hi ha unes normes que cal seguir.Això es bàsic per la bona convivència.
El passat dia del Pilar vaig anar , pel mati , a exercir la meua afecció: caminar.Vaig fer un bon tom de 3 hores pel terme i em vaig trobar en un bon grapat de caçadors que esperaven impacients abatre les primeres peces de la temporada.Val , res a dir , tot i que he d 'admetre que en algun moment m' imposava passar pel mitj d' aquell reduït peró impacient exercit d 'escopetes i gossos.
Va ser a l 'arribar a 100 metres del poble peró quan si que em vaig sorprendre i empipar.
A 100 metres del dipòsit d' aigua municipal ,a la segona finca que hi ha pujant a l 'esquerra , dos caçadors estaven apostats amb els seus gossos i per lo que semblava , esperant que saltés algun conill.
Desprès he sabut que els caçadors en qüestió , van fer una bona cacera de mes de 20 peces , que ja està be , però lo que no es pot permetre es que la cobdícia de cobrar mes peces allí on no o fa ningú per prudència i per coneixement , uns inconscients o facin de manera irresponsable , temerària i posant en perill l' integritat física i fins i tot la vida dels demés.
Al costat de la carretera , a 100 metres del poble no es pot caçar !!!! .I molt menys no es pot caçar peces que van pel terra (conills) i que en un moment donat a l' hora de pegar el tret en horitzontal , no en vertical com passa en la caça al tord , podrien certament produir una desgracia de la que desprès en sentiríem dir....o es que no ens o pensàvem ...o es que no o volíem fer....
Per favor ,a qui pertoqui , que adverteixi seriosament a aquests caçadors irresponsables ( segur que molta gent els va veure perque eren les 11 del mati dels dia 12 d' Octubre ) i al mateix temps a tot el col.lectiu , gaudiu de la vostra afecció ,però pensant que no esteu sols al camp ,que i anem mes gent , per treballar ( prompte arriba l' oliva i ara estem amb la garrofa ) o senzillament per practicar també la nostra afecció , com en el meu cas marxant pels camins del terme.
Penseu que porteu un arma a les mans , no un bastó i per tant caçar si ,però amb responsabilitat , vosaltres mes que ningú.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs