Algunes actuacions dels ST de Cultura i MC a Tarragona

25 Setembre, 2008 14:57
Publicat per amanye, res pública

Serveis Territorials a Tarragona-Algunes actuacions de 2009 

Cultura 

. Desenvolupament del projecte Territoris Creatius, un portal que aglutinarà els perfils dels creadors de la demarcació de Tarragona en els diversos àmbits artístics i que esdevindrà, doncs, una radiografia de la creació al territori, amb l’objectiu de difondre la tasca que es fa en aquest sentit. A finals de novembre o principis de desembre s’obrirà la web i el 2009 s’anirà ampliant amb noves incorporacions. Entre 2008-2009 es destinaran uns 50.000 euros al projecte. 

. Convocatòria i desenvolupament del cicle Art Emergent, que aglutinarà 7 exposicions a la Casa de la Generalitat amb la voluntat de donar suport als artistes que comencen a professionalitzar-se i de fer pedagogia de l’art. No es tracta d’una programació basada únicament en l’exhibició de l’obra, sinó igualment en l’impuls de la producció d’aquesta, la formació dels creadors participants, la projecció de la seva feina creativa i la pedagogia de l’art amb vista a la ciutadania. Entre el setembre de 2008 i el setembre de 2009 es destinaran uns 30.000 euros al projecte. 

. Acords institucionals per començar a desenvolupar el Centre de Creació i Pensament Contemporanis de Tarragona: posada en funcionament de l’Oficina Tècnica, redacció del Pla Estratègic, presentació pública del projecte, convocatòria i resolució de la direcció de Centre i primeres actuacions i activitats.  

. Inici del Pla d’Equipaments Culturals (2009-2019) que tindrà una repercussió important al Camp de Tarragona. 

Patrimoni 

. Inversió en Patrimoni arquitectònic per valor de 1.364.675 € en diverses accions en diversos monuments del Camp de Tarragona:  

Casa de la Bergadana (Aiguamúrcia); Cartoixa d’Escaladei; Muralles de Montblanc; Cal Cadernal (Salomó); Bisbat de Tarragona: Església Vella de l’Espluga, consolidació Església de Santa Pertètua de Gaià, Sagrat Cor de Vistabella, Claustre major de Poblet, Església Sant Ramon de Penyafort (Masllorens), Parròquia de l’Assumpció (Alcover), façana de l’Església (la Secuita), portalada romànica de l’Església de la Nativitat (Morera de Montsant). 

. Execució del projecte del mirador arqueològic del Teatre Romà de Tarragona. 

. Redacció del projecte de la Necròpolis Paleocristiana. . Inversió en cellers cooperatius: (Nulles, Barberà de la Conca, L’Espluga de Francolí, Rocafort de Queralt, Cornudella de Montsant i Falset). Valor aprox. 1.300.000€.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs