Menú Crispetaire fins el 5 de març (by Esther)

27 Febrer, 2008 10:28
Publicat per bego, Cinema

Benvolguts morts de fam,

Toca fer dieta, no hi ha més remei. Jo us suggereixo cogombres però també us podeu tirar a la carxofa o l’enciam perquè, ara sí, resten molt i molt lluny les viandes pantagruèliques. Així que, o dieta o restes de la setmana anterior perquè venen temps de molta penúria.

El millor bistec que teníem tomba per Hollywood i potser no tornarà.
Cada any ens passa el mateix ens empatxem d’estrenes abans dels Oscar i després a patir. Es així de trista la vida del devorador d’ombres. Però anem al primer plat que ve directament de la Pèrfida Albión de la mà d’un director novell Justin Chadwick que ens presenta The other boleyn Girl, que al nostre país, tan protectors dels valors indissolubles de la família, s’ha titulat Las hermanas Bolena. Reclams indiscutibles són els protagonistes. Dues starlets màximes: Natalie Portman i Scarlett Johanson i  l’atractiu Eric Bana (sí aquell pobre noi que quan s’enfadava es posava de color verd a Hulk). En aquest plat se’ns serveix una excusa històrica força truculenta com és un capítol del regnat d’Enric VIII per explicar una història de poligàmia i gelosia. Per cert, els responsables de càsting han tingut el detall de posar Ana Torrent fent de Catalina, filla dels Reis Catòlics i única reina, per matrimoni, del rei faldiller.

El segon plat consta de sang i freixures com cada setmana disfressades de psicòpates a Waz o vampires a Rise: Blood Hunter, amb l’únic al·licient de veure Lucy Liu fent de “vampira” xinesa.

27 vestidos és una comèdia de les que també se serveixen sovint i sempre tenen el mateix gust. Fixeu-vos: una pobra noieta que ha anat a 27 bodes encara vesteix sants tot i que té a l’armari 27 modelets de “rompe i rasga” que ha lluït només un  cop quan oficia de dama d’honor a les bodes d’amigues i conegudes. Oi que us fa molta pena?

En el punto de mira és una història vista des de vuit òptiques diferents sobre l’intent d’assassinat del president dels USA a Salamanca (segurament a mans d’algun subversiu d’aquells que habiten a l’est de la península ibèrica i reclamen els famosos arxius de la insigne ciutat castellana). Una superproducció plena d’estrelles de Hollywood: Dennis Quaid, Sigourney Weaver, Forrest Witaker i el nostre estimat Eduardo Noriega que pot ser molt sospitós perquè, com és sabut, parla català (si més no, en les pelis de Marc Recha).

Caixa Tarragona el dimecres serveix un menú de cuineres en el cicle “En mans de dones” amb Mataharis de Íciar Bollaín. Entreteniments amb pretensions de “aute cuisine”.

A l’Antiga Audiència el divendres a les 21h, 53 días de invierno que, per error, vaig presentar la setmana passada i que com us vaig dir és un mena d’escudella (coral i adequada per a dies d’hivern) plena de sentiments, abandó i solituds compartides. El diumenge a les 20 h. també es veuen obligats a servir plats ja presentats, tot i que molt dignes, com Adiós pequeña adiós que suposa l’estrena darrera les càmeres de Ben Affleck amb una història molt recomanable.

I per acabar, un altre suggeriment és que us dediqueu a l’estudi de There will be blood (Pozos de ambición) a través dels assenyats articles dels crítics de Miradas de Cine que, a cops, costen de pair però si es degusten lentament entren molt i molt bé.

RATATOUILLE (ei!!!, que m’han donar un Oscar.)


Menú escrit per Esther Ferré

Comentaris | 0 RetroenllaçOs