Tarragona s’hi juga molt!

11 Febrer, 2008 08:06
Publicat per bego, Publico

Queda menys d’un mes per a la cita amb les urnes del 9 de març, quan haurem de triar entre un govern de progrés i compromès amb el nostre territori, amb José Luis Rodríguez Zapatero, o un govern de dretes del PP que ha jugat amb Catalunya. Tot i ser unes eleccions generals, per Tarragona són tan fonamentals com ho van ser les darreres eleccions municipals que atorgaren a Josep Fèlix Ballesteros la confiança majoritària per assumir l’alcaldia.  I és que Tarragona s’hi juga molt.

Per primera vegada a la nostra història recent tenim tots els instruments i la sintonia entre les diferents administracions per desbloquejar els temes estratègics que han de configurar la Tarragona del segle XXI. Estic parlant de projectes com la remodelació de la façana marítima, la reforma del mercat central o la candidatura dels Jocs del Mediterrani, per posar només tres exemples.

Tenim la garantia que tots aquests projectes tan necessaris per Tarragona i la seva gent tiraran endavant si guanya Zapatero. Ja ha demostrat el seu compromís amb el territori i sabem que hi seguirà apostant fermament. Per contra, un govern del Partit Popular, amb Rajoy, Zaplana i Acebes sota el paraigües d’Aznar, suposaria donar un pas enrere que no ens podem permetre. El PP ja va demostrar en els seus vuit anys de govern que Tarragona és la darrera de les seves prioritats. La desinversió en infraestructures va ser notable. Ha hagut de ser el govern de Zapataro el que hagi posat en marxa actuacions, com el desdoblament de la N340, planificades des de l’època Borrell, de fa tretze anys, o l’arribada de l’AVE o els filtres de l’aigua de l’Ebre que raja cada dia per les nostres aixetes.

La política de tirar confetti sense concretar res, de CIU i PP, sempre ha perjudicat Tarragona. Els socialistes, en canvi, complim els nostres compromisos. En menys de quinze dies, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros signarà amb els governs de Zapatero i de José Montilla el conveni per iniciar l’estudi informatiu per definir el projecte que permetrà alliberar la façana marítima.

I això només és la punta de l’iceberg. La bona sintonia entre l’Ajuntament i el Govern ha permés concretar inversions per preservar el pont del diable i negociar un pla de millora de les muralles romanes de la ciutat. I el secretari d’Estat de l’Esport ja s’ha compromès amb noslatrs per als Jocs del Mediterrani del 2017. Si renovem la confiança en José Luis Rodríguez Zapatero Tarragona sortirà guanyant.

Guanyarà en equipaments, en infraestructures i especialment a nivell de política social. Signarem un conveni amb el Ministeri d’Habitatge per impulsar la construcció de vivendes de protecció oficial, continuarem ajudant les famílies fomentant iniciatives com el xec nadó, oferirem ajudes als joves a través de la renda bàsica d’emancipació i pujarem les pensions i el salari mínim interprofessional. Ajudes als joves, a les famílies i al col·lectiu de la tercera edat, els tres pilars sobre els que es sustenta l’Estat del Benestar.

En canvi, si guanya el tàndem Rajoy-Pizarro, Tarragona perd. Per tant, només pot haver-hi una opció, un Govern de progrés, presidit per Zapatero, sensible i receptiu a les reivindicacions de la nostra ciutat. Només cal que recordeu les paraules de Rodrigo Rato quan va afirmar que si la gent comprava pisos era perquè era rica (!). Tota una declaració de la sensibilitat social del Partit Popular.

Per Tarragona, la seva gent i els reptes i projectes que la ciutat té pendents el 9 de març els tarragonins i tarragonines no fallarem. Un cop més Tarragona serà el dic que barrarà el pas a la dreta més rància i el motor que assegurarà un Govern de progrés. I és que, com deia al principi, Tarragona s’hi juga molt!

Begoña Floria
Portaveu del Grup Municipal Socialista
Article publicat a Més Tarragona  

14 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

technorati tags: , , ,