Decisions pel canvi

03 Agost, 2007 19:06
Publicat per bego, Publico

La nova etapa de govern municipal de Tarragona i l’acció diària de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ja s’ha posat de manifest en les primers setmanes del mandat amb resolucions valentes i fermes sobre qüestions que en altres èpoques havien (o s’haguessin) quedat damunt la taula.  

Ballesteros és un alcalde que sap decidir. Té capacitat i l’exerceix i a Tarragona és una qualitat que la ciutadania valora especialment perquè ha estat absent en els darrers anys de govern municipal conservador per raons diverses: desorientació pròpia d’un final d’etapa, manca de projecte polític clar, temor a generar conflicte amb lobbies de pressió, etcètera.

 

El problema de les agressions que pateix la muralla al Portal del Roser per la manca de diligència d’alguns conductors en les entrades i sortides per aquest accés a la Part Alta no és nou. Però sí que és nova la decisió que va aprovar la junta de govern presidida per l’alcalde Ballesteros, de suspendre el trànsit de camions i furgonetes per aquest accés, per evitar fer malbé el patrimoni.

 

La proliferació indiscriminada d’antenes de telefonia mòbil a la ciutat, sense una ordenació adequada i moltes d’elles de forma il·legal, no és nova. Però sí ho és la decisió de suspendre l’atorgament de llicències i ordenar l’elaboració d’un pla especial per fixar els criteris que han de regir la instal·lació d’aquestes infraestructures, així com veure quines tenim actualment, on són, quins permisos tenen etcètera.

 

L’expedient disciplinari del cap de la inspecció d’obres de l’Ajuntament de Tarragona a per construir al centre de la ciutat, en un solar de la seva propietat, un edifici sense llicència, no és nou. Però la decisió de separar del servei al funcionari infractor sí. Nadal ha reconegut públicament que no va voler fer-ho perquè li semblava que no s’havia d’acomiadar com alcalde expulsant un funcionari. Ballesteros es va trobar l’expedient damunt la taula i ha iniciat la seva tasca d’alcalde apartant un tècnic municipal. També podia ser complicat, però ell, molt conscient de la gravetat dels fets, no va dubtar que l’actitud responsable i seriosa era signar el decret. I així ho va fer sense que li tremolés la ma.

 

Són tres exemples, però en sis setmanes de govern en podem trobar molts més. L’ordre d’execució de sentència per enderrocar i adaptar a la normativa urbanística la hípica de la N-340, al costat de la benzinera d’Altafulla, és un altre. Com també ho és donar l’oportunitat als ciutadans de conèixer el contingut del Pla General d’Ordenació Urbanística i rebre tots els afectats. Afrontar manifestacions i protestes com les que s’han vist aquests dies a la plaça de la Font no és fàcil ni còmode, però el govern municipal ha decidit aplicar la transparència, proximitat i participació en aquest procés tan complicat i afrontar de cara i amb rigor tots els conflictes que es poden generar.

 

Totes aquestes decisions tenen un denominador: la defensa del bé comú o, dit d’una altra manera, la creença en les polítiques públiques com un valor imprescindible que ha de generar confiança dels ciutadans en al seva institució municipal i els seus representants.

 

I és un dels valors que sempre ha estat pels socialistes quelcom fonamental que dóna sentit al nostre projecte polític, aquell que ha rebut el suport de la majoria. Sense valors, no es poden defensar els interessos dels tarragonins. Som conscients que ens equivocarem moltes vegades i que en altres ens haurem d’esforçar molt més, però el full de ruta del nou govern, la tasca que hem iniciat i que duem a terme en el dia a dia, té fonaments sòlids que ens permetran arribar als objectius marcats amb honestedat i vocació de servei públic.

 Proximitat, fermesa, rigor, decisió, eficàcia...Són valors que guien l’acció de Govern de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde, i dels que formem part del seu equip. I el que és més important, en el dia a dia traduïm aquests valors en propostes polítiques concretes i en acció de govern, que signifiquen un veritable canvi. El que els tarragonins i tarragonines ens van indicar el 27 de maig.    

BEGOÑA FLORIA ESEBERRI

Tinent d’alcalde i portaveu del Grup Municipal del PSC de Tarragona

(Article Publicat al Diari de Tarragona el 2 d'agost de 2007) DDT Decisions pel canvi 070802.pdf

 

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs