El difícil paper de l`oposició (un ha de mirar casa seva abans de criticar la del veí)

16 Juliol, 2007 02:26
Publicat per bego, Política municipal

Ho entenc. Després de 18 anys al Govern, deu resultar difícil adaptar-se a una situació que pels regidors de CiU i del PP és molt nova, estar a l’oposició. No és gens còmode, però és possible i ha de ser possible perquè Tarragona necessita d’una oposició que realment presenti una alternativa al projecte de ciutat del nou govern i que, si no la té (com sembla) doncs al menys quan triï un tema per criticar parli (si us plau!) amb coneixement de causa. I si pot ser, també mirant la pròpia casa abans de criticar la del veí. No fos cas que s`assenyales una pretesa gotera a la casa del costat – que no en tenim cap, els ho asseguro – i en canvi a la pròpia tinguessin forats per tot arreu.

Ho dic per les declaracions que el sr. Aregio de CiU i el sr. Alejandro Fernández, del PP, han fet aquests dies qüestionant si puc o no puc exercir de regidora i de responsable de l’oficina del Delegat del Govern a l’hora. I m’estranya que precisament ho qüestionin ells, perquè els valoro com a persones que coneixen l’administració, però com veig que tenen dificultats en diferenciar el que és un càrrec tècnic d’un polític doncs els ho explicaré. A l’ajuntament sóc regidora, càrrec polític, des d’on prendré decisions polítiques per treballar per una Tarragona millor, amb més qualitat de vida, amb més oportunitats per tothom, amb més projecció. A la Generalitat, tinc un càrrec tècnic, duc a terme les gestions que m’encomana el Delegat. És un càrrec de confiança, òbviament, perquè sóc personal eventual i em poden cessar en qualsevol moment, però en cap cas és un càrrec polític. Mai a la vida, en els quatre anys que treballo per l’administració autonòmica, he fet una declaració política relacionada amb el Govern de la Generalitat. Tinguin ben clar que si es presentés un cas amb col•lisió d’interessos entre la Generalitat i Tarragona, optaria sense cap mena de dubta per allò que es decidís a l’Ajuntament. Em dec als ciutadans que em van votar i als quals represento. A ningú més. I és legalment compatible. En això la nostra legislació és la més estricta d’Europa com s’ha dit en moltes ocasions. Tinc un càrrec representatiu de regidora pel qual no puc cobrar cap sou i només puc percebre alguna remuneració per assistències. I tinc una feina a l’administració autonòmica (on per cert cobro 43.864 bruts a l’any)

Dues coses perfectament compatibles segons la legislació vigent, com no podria ser d’una altra manera perquè si no, cap funcionari (tècnics, mestres, metges, etc....) que es dediquen també a la política no podrien fer-ho. CiU i PP han tingut, tenen i tindran molts casos similars o iguals. El mateix sr. Aregio ha estat, ell si, càrrec públic a un altra administració i ha estat regidor al mateix temps i ho continuarà essent aquests propers quatre anys si no estic mal informada. És curiós, la dreta tarragonina sempre que ha tingut ocasió ha entrat en aquestes discussions sense sentit.

A mi m’hauria agradat i m’agradaria que parlessin de la veritable col•lisió i la veritable incompatibilitat d’interessos que es produeix quan hi ha col•lisió d’interessos públics i privats a Tarragona. Però no en parlen i em temo que no en parlaran mai. Com dic no és còmode fer oposició, però potser hauran de començar a acostumar-s’hi.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs