RELATS D’ UNA PASSEJADA (1)

22 Gener, 2007 07:46
Publicat per josepro, General

Em sap greu pels caçadors de veritat , pels que respecten les normes , entre altres les de arreplegar les beines dels cartutxos que utilitzen. Jo no sóc aficionat , però se que entre aquest gran col·lectiu hi ha gent, diguem-ne, molt legal. Malauradament també en hi ha que passen de tot fins per damunt del mínim respecte que ens ha de merèixer l’ entorn , deixant ,com és pot veure en l’ imatge ,els espais naturals , com aquest de la serra de Godall a la vessant que dona a la plana , ple de cartutxos buits.

Ahir , en la meva habitual sortida a fer un ratet de senderisme em vaig trobar aquesta imatge repetida al menys 8 vegades en els 10 km que vaig fer de recorregut , bona part del mateix per senders allunyats dels camps cultivats.

Crec sincerament que costaria molt poc, un cop has acabat l ‘estada al lloc de guaita, replegar les beines i a l’ igual que portes cap a casa les peces cobrades , també els cartutxos que has utilitzat , perquè aleshores , el que passa, es que qui dona la mala imatge , no és solament aquell caçador brut i deixat , si no tot el col·lectiu. I això no és just.

Un altra imatge de la meua sortida a peu es aquesta que ens mostra la plana en un dia previ als canvis meteorològics que s’ anuncien. Si us agrada camina us aconsello la sortida per enfilar-vos per al suau vessant nord- est de la serra godallenca , apropant-vos fins la font de l’ Arboç ( des de l’ entorn de la font surt un sender molt interessant ) El recorregutno és difícil i el pots fer amb unes tres hores.

El paisatge mereix la pena. Tot aquesta plana , tot aquest mar d’ oliveres ( i ara també mandariners) i al fons la mola imponent dels ports de Tortosa –Beceit. Al mig petites agrupacions de cases, taques blanques i ocres roiginosos : els pobles de la plana. Un paisatge que pot ser no li donem importància , per lo habitual , però que es capaç de despertar-te l’ enfebrada imaginació i veure des de la teua atalaia un mar real que segur , fa milers o milions d’anys , cobria l’ extensió que queda vaig els teues peus


Acabant ja la meua sortida veig alguns ametllers despistats , no de bades , per les inusuals temperatures que tenim les darreres setmanes. L’ ametller completament florit un 21 de Gener , no ha esperat les tíbies calors de primavera i ens regala un esclat de color i vida .

Es curiós , el rellotge biològic està també descentrant el comportament de les plantes.

Una perera primerenca que tinc al secà m’ ha fet dues vegades peres enguany La tortuga que tinc a casa , no acaba de decidir-se a hivernar com fa tots els anys per aquestes dates i alguns ametllers treuen les primeres flors , pràcticament sense haver pogut gaudir del profitós i necessari son hivernal.

No són , pot ser a curt termini , massa bones noticies, perquè quant les coses no segueixen els seu cicle , el desgavell està assegurat ,ni les peres segones són bones , fins i tot la tortuga ( símbol de la paciència) està estressada i segur que aquestes magnifiques flors de l ‘ametller capturat , no arribaran a donar el seu fruit , marcint-se qualsevol mati de gebra .

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs