El camí vell de la Mussara a Alforja

Aquest camí fa molts anys que va caure en desús per la despoblació dels masos de la Mussara i perquè s’implantà la zona de tir del campament militar dels Castillejos. El camí eixia de la Mussara vers la Font i davallava cap a Cal Manró i Cal Canet, tot planejant fins els masos d’en Roig i en Voltes. D’allí començava la baixada del cingle blanc per anar a buscar el camí de les Cingles, fins vora la Font de la Pedrola del Puço, i continuava davallant suaument. Ja en el terme d’Alforja, passava pel Mas d’en Cama i el mas de l’actual Granja escola de Mas Baget, des d’on s’arriba als terrenys urbanitzats de Portugal.

 

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

10 comentaris a l'entrada: El camí vell de la Mussara a Alforja

 1. Joan Josep diu:

  Bones, este dibuix que has fet de l’itinerari, és a partir de que has fet el camí amb el gps o és una superposició??? mercés..

  • rafefe diu:

   El recorregut està superposat i recorregut (sense el gps, que ja en porto 2 que deuen descansar en pau entre la brolla d’aquestes muntanyes…)

   • Joan Josep diu:

    vas trobar-lo sencer?? jo el perdo allà a la rasa de l’esquerrer

    • rafefe diu:

     Baixant des del Mas d’en Roig, no s’arriba a tocar pròpiament la rasa de l’Esquerrer, sinó la rasa que davalla del N del Mas d’en Roig. De fet, el que s’intueix del camí baixa per la seva dreta hidrogràfica, fins que hi davalla i es baixen uns metres per la rasa. Abans d’arribar a la Rasa de l’Esquerrer, el camí se’n va planejant i molt emboscat cap l’esquerra, aquest tros fa de bon seguir fins una mullena d’una font amb molts rastres de jabalí. Tinc pendent de tornar-hi equipat amb tisores llargues. Et puc passar el arxiu kml on pots veure-ho en detall al Google Earth.

     • Joan Josep diu:

      Suposo que me debia equivocar en arribar a la rasa que tu dius, i vai pensar que lo camí s’havia perdut de l’aiguat del 94. Ara està net un bon tros des de l’encreuament del camí de mas d’en Blai i fins el Mas de la Roja. Aquí ho explico millor http://troussejant.blogspot.com.es/2012/02/el-toll-del-joan-josep.html
      Gràcies per lo del kml, però no tinc el google earth instalat. Mercés, i endavant amb el projecte.

     • rafefe diu:

      Crec que parlem de camins totalment diferents. El que tú dius no té res a veure amb el que es descriu ací, tal com es veu a la imatge. Segurament els dos se’ls anomena com a camí de la Mussara. Acostuma a passar aquests equívocs, ja que la toponímia, tal com dius tú, és molt relativa…

 2. Joan Josep diu:

  parlem del mateix, segur, l’únic que tu el vas fer sencer i jo només lo rollo que està net.

 3. rafefe diu:

  El mas de la Roja és el mas d’en Roig?

 4. Xavi diu:

  Bones,

  Jo si estaria interessat amb l’arxiu kml, que aixi en podria fer seguiment, a veure si recuperem aquest antic cami, la idea es fer-hi passar una caminata per aqui, aixi que n’estaria agrait! Fent el camí que diu en Joan Josep ( que es net ) he vist en un punt unes fites que s’nfilen en direcció cap a munt abans d’una rasa, em fa falta anar-hi amb el xurrac i les tisores!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>