El dret d'autodeterminació

Benvolguts amics:

fent una simple passejada per aquesta famosa eina que s'anomena "wikipèdia", i realitzant una senzilla cerca sobre les paraules "dret d'autodeterminació", un pot trobar la següent definició:

"El dret a l'autodeterminació, és un principi fonamental dels drets humans, és tracta del dret individual i col·lectiu a "decidir lliurement... la condició política i a perseguir lliurement... el desenvolupament econòmic, social i cultural." El principi d'autodeterminació es considera generalment relacionat al procés de descolonització que es va donar després de la promulgació de la Carta de les Nacions Unides, l'any 1945. La obligació de respectar el principi d'autodeterminació és una característica destacada de la Carta, que apareix tant al seu preàmbul com a l'article 1."

"El dret a l'autodeterminació és una norma de Ius cogens. Les normes de Ius Cogens constitueixen el nivell més alt de les lleis internacionals i han de ser obeïdes sempre."


Doncs, ves per on, resulta que ahir mateix, agafo un diari mentre remenaba el sucre recent abocat a un cafetet, i alhora que un tendre i calent croissant esperava esperava ser devorat, .... i llegeixo:

Maria Teresa Fernandez de la Vega: "El dret a l'autodeterminació i la independència estan fora de la Constitució."


Si si, ho han llegit bé. Així doncs, i després de ja no sorprendrem per res, la pregunta és obvia: "Es possible que la constitució espanyola, no cumpleixi les lleis internacionals" ?

Però, la constitució no es pas una llei que ens donem entre nosaltres per a crear un marc de convivència?, es possible que aquest producte dels seus creadors, pugui menjar-se'ls a ells mateixos?

Sap realment el govern espanyol el significat de la paraula "democràcia"?

No se senyors, no se en quin món vivim, ni que COLLONS tenim els catalans al cap per continuar aguantant tot això. Només se, que potser els amics d'Arenys de Munt, potser si que han encès l'espurna. Potser un llarg reguitzell de municipis farien canviar les coses.

Cal aconseguir estendre iniciativa al màxim de municipis possible. Cal enviar al poble a votar. Dieu la vostra opinió, la vostra veritat, perquè aquesta, només us pot fer lliures.

 
Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Google