Nous Genis

10 Octubre, 2008 10:14
Publicat per amanye, res pública

Ahir vam inaugurar a la Casa de la Generalitat, on es troben els serveis territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació (c. Major, 14), una exposició molt singular i que no us podeu perdre. Es tracta de les obres d’art guanyadores del concurs Nous Genis. En aquest concurs s’hi pot presentar qualsevol persona amb discapacitat major de divuit anys que estigui inscrita en alguna entitat associativa sense afany de lucre amb seu a Catalunya. Realment, quan veus els quadres t’adones que les paraules ens posen paranys. Si algú té la capacitat per dibuixar o pintar les obres que veureu exposades hauríem de dir que té una discapacitat força relativa. 

La iniciativa d’exposar aquestes obres en una sala on es pot veure art habitualment i a Tarragona (per primera vegada fora de Barcelona) és molt encertada i per això felicito l’obra social de la Caja Mediterráneo, al Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, el Departament d’Acció Social i Ciutadania i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, del Departament de Cultura. Realment la mostra és la prova fefaent que les polítiques culturals també formen part de les polítiques socials. 

Felicitats a les gairebé 600 persones que es van presentar en aquesta cinquena edició, als guanyadors i als patrocinadors. L’art i la cultura són espais de llibertat, veniu a veure les obres i a recollir el catàleg i us n’adonareu.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs