Molt més que internet

17 Maig, 2011 23:26
Publicat per bego, Vivencies quotidianes

Avui, dia d'Internet, he assistit a una taula rodona molt interessant a l'ONCE a Tarragona. Primer Enric Brull, director d'OASI, ens ha il·lustrat sobre cap a on van les coses. Sempre m'ha admirat Tinet, com a xarxa i com a element catalitzador d'allò que és construir la societat global des de l'àmbit local. Avui, la intervenció de l'Enric ha estat un magnífic exemple. Més enllà d'ell, represententants de diferents col·lectius de discapacitats, paràlisi cerebral, sordesa, ceguera i altres, han aportat el seu particular punt de vista sobre el que significa i ha significat internet a les seves vides. El que més m'ha agradat, ha estat constatar que internet ens ajuda a tots a ser més persones, i ho dic en un sentit ple. És la tecnologia al servei del desenvolupament humà, una finestra a la vida superant limitacions. Això si, també ha hagut reflexions al voltant del fet que la societat virtual no pot substituir la presencial, que un no s'he tancar a casa aprofitant la tecnologia. I també que les xarxes tancades de col·lectius concrets que exclouen la resta tampoc són bones, no ajuden a la integració.

El que ha fet internet també és ajudar-nos a compartir molt més, a apropar-nos a realitats que d'una altra manera resultarien llunyanes. Un estima allò que coneix. O com a mínim conèixer ajuda a estimar més.

M'ha agradat avui el Dia d'internet. Reflexions interessants d'una societat que cada cop està més en xarxa i que obre una porta a l'esperança d'un mon millor.

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

technorati tags: , ,