De la reputació digital i altres objectes màgics...

02 Novembre, 2009 00:16
Publicat per bego, Escric

Situació, la ponent (Trina Milan) agafa l'Ipod des de la tarima i fa una foto a l'auditori. Immediatament la penja i en pocs segons està a disposició de qualsevol persona que des de qualsevol punt del món i a qualsevol hora la vulgui descarregar, veure o enllaçar. "Aquest gest, amb el mòvil, fa dos anys no es podia fer. Fa un any, era difícil fer-ho. I d'aquí un mes es farà de forma diferent". Amb aquesta maniobra, Trina Milan va exemplificar davant una quarantena de dones emprenedores de Tarragona, el poder de les xarxes virtuals avui en dia i que "encara que planifiquis fins a l'infinit, la societat actual, el món, t'obliga a la modificació constant".

La xerrada de Trina Milan fa dies que va tenir lloc a Tarragona, en el marc de la Jornada Àgora per a Directives organitzada pel Departament de Treball de la Generalitat. Carme Sánchez, amiga i directora de la Unitat de Promoció i Desenvolupament de la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball, m'hi va convidar com a moderadora per segon any consecutiu i he de dir que en vaig gaudir moltíssim i em va servir per apendre i reflexionar sobre un tema que m'apassiona, la reputació digital. He de dir que Trina ho va enfocar d'una forma molt curiosa tot plegat, com si fos un conte, amb un grup humà, una transgressió (problema), un heroï, un camí a recòrrer i, com no podia ser d'una altra manera, un objecte màgic: la pròpia xarxa, que ens porta cap a l'èxit final.

Altres reflexions del que va donar de sí la jornada:

  • Hem de buscar en la simpicitat dels nenes la resposta a les preguntes complexes
  • La xarxa es retributiva, col.laborativa i cooperativa. Amb una sola acció arribes a molts llocs
  • És un camí llarg, i tot evoluciona molt de presa, és un rellotge que ens marca temporalitzacions fora del nostre control
  • La reputació digital és molt important i sovint no sabem el que hi ha nostre a la xarxa. Estem a la xarxa encara que no vulguem. Per tant, si no tens controlada la informació que hi ha teva, perds oportunitats
  • Per poder analitzar cal recordar la història
  • Si no decidim, decidiran per nosaltres
  • Les capacitats que ens posibilitat la xarxa 2.0 s'assemblen bastant a les tenen les does per relacionar-se
  • No hi ha res fàcil
  • No neguis la evidència, utilitza la evidència
  • L'escletxa digital és ua qüestió que té a veure amb les possibilitats econòmiques

La jornada també va servir per presentar la Xarxa Virgual de Dones directives i professionals, una eïna que ha nascut fa poc i que té grans possibilitats.

Per cert, sobre la reputació digital, recomano el darrer post de la ponent on diu:

"Consisteix sobretot en ser conscient de quins són els teus objectius a la xarxa, des del punt de vista personal i professional, decidir on vols ser i com, i apostar per controlar què i com es diu de tu, i què diràs i què tu, de tu mateix. Pot semblar una obvietat, però en realitat, no ho és. Tot és qüestió de controlar bases de dades i accions planificades, de manera que obtinguis un resultats sobre una planificació temporal prevista. No té més secret"

Comentaris | 0 RetroenllaçOs