Cuba.....

06 Maig, 2008 00:07
Publicat per bego, Escric

Hi ha llocs del món que tenen un encant especial. Per mi, Cuba és un d'ells. Vaig visitar el país fa onze anys. Em va impressionar molt. He de dir que vaig recórrer la capital de la ma d'una cubana que ens va introduir a espais no freqüentats pels estrangers, com un hospital, la estació central o una botiga on recollien els queviures que marcava la cartilla oficial.

Marta (així és diu ella) rentava les bosses de plàstic de supermercat per reutilitzar-les i tenia una vella nevera americana dels anys 40. Vaig aprendre a mourem per la ciutat fent auto stop, no recordo el nom que tenia aquesta pràctica, vaig ballar com mai, vaig riure contagiada per l'alegria de la gent i també vaig sentir un gran fàstic davant els europeus grossos i "sebosos" que es feien acompanyar per adolescents per l'Havana Vieja.

Em van impressionar les vaques campant felices per les carreteres sense immutar-se per la presència de vehicles de tipus divers i també les pintades en grans murs amb les "arengas" del misticisme comunista. La imatge del Che, omnipresent, encara m'acompanya en el meu record visual. I em van encantar les "mariquitas" (si recordo bé el nom) fetes de plàtan fregit. Em va agradar Cuba. Avui l'he recordada.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs