Què passa amb el Bosc de la Marquesa?

13 Agost, 2006 01:47
Publicat per bego, Escric

És fantàstic que la nostra ciutat, amb manifesta manca de zones verdes, tingui un espai tant meravellós com és el Bosc de la Marquesa totalment tancat pels tarragonins i tarragonines, i d’ús exclusiu d’uns quants que amb motius més i menys lloables tenen el seu disfrute absolutament monopolitzat.

Certament, jo no havia estat mai al Bosc, perquè entre altres coses m’havien dit que era un espai privat, i tant protegit que sense permís no podies anar. Però ves per on que diumenge passat vaig posar els peus. És una veritable meravella. Qui el va declarar espai protegit tenia tota la raó i per això m’emprenya especialment l’ús que s’està fent d’ell.

A les cales, fantàstiques, acampada lliure amb absoluta impunitat amb tot el que això significa de deixalles i altres afectacions humanes. Dins del bosc, senyors amb dubtoses intencions passejant-se entre els pinars i practicant sexe, m’atreviria a jurar, de pagament. Ho sé perquè vaig estar una estona passejant pels camins més litorals del bosc fins que la prudència em va fer marxar ràpidament perquè la situació es va fer insostenible. Jo, una tarragonina que només intentava passejar respectuosament per una de les escasses zones verdes de la ciutat, molestava molt i vaig notar ràpidament que no era lliure d’estar allà tranquil·lament.

El Bosc ha de ser una zona protegida, però això no vol dir exclusivitat per uns quants, sinó establir fórmules perquè el major nombre possible de tarragonins i tarragonines puguem visitar-lo i gaudir-lo. Ara, és impossible. Ens haurem de seguir conformant amb passejar de tant en quant per la llera d’un riu canalitzat artificialment o per un parc, el de la Ciutat, en que estirar-te a la gespa a jugar a pilota amb els nens significa jugar a esquivar cagades de gos.

3 Comentaris | 0 RetroenllaçOs