Ens "matxaquen" i després volen que tinguem mala consciència?

08 Gener, 2006 22:49
Publicat per bego, Escric

Diumenge, final de les mini-vacances de Nadal. Demà, la normalitat torna a casa sobretot dels qui, com jo, tenim criatures en edat escolar. Avui, aprofitant la ressaca de Reis, pensava en el que en una notícia comentada fa pocs dies en el meu entorn d’amistats. Una notícia que va sortir un parell de dies abans de Reis arran d’una enquesta d’una cadena de grans superfícies, on es recollia que els nens entre sis i deu anys reben una mitjana de deu regals per reis.

Davant d'aquesta noticia, els experts es van posar les mans al cap i en van dir que això és molt dolent, que han de ser màxim quatre regals per nen.

La veritat, és que puc estar molt d’acord amb els “experts” perquè és de sentit comú, però el que no m’agrada gens és que ens facin prendre mala consciència dos dies abans de Reis quan ens han estat matxacant durant setmanes amb bombardejos consumistes veritablement agressius.

No sé quina és la solució, però no em sembla que sigui la moralina de darrera hora, sincerament. Potser haurem de fer el complot dels pares responsables i unir-nos totes les famílies del món mundial (com diu Manolito Gafotas) per fer una creuada contra el consumisme massiu dels Nadals, instituint, per exemple, que cada família triï només un personatge generós (Santa Claus o Reis o tió o ....).

Però llavors, amb una crida unitària d’aquesta envergadura, caurien les vendes de joguines, els jugueters se’ns tirarien a sobre, tancarien fabriques e nines i milers de treballadors anirien al carrer... BUff! Difícil equilibri aquest de la societat actual.

Així doncs, em sembla que l’any vinent ens tornarem a trobar amb els mateixos problemes de cada Nadal i cada mare i pare farem simplement el que podrem. Això sí, intentarem no passar de deu regals per nen, entre tots!!!! (pares, avis, mares, avies, tiets, tietes, veïns, veïnes, padrins, padrines, etcètera...)

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs