Tarragona pel dret de decidir

República Catalana, la nostra llibertat

Visca, visca, visca Tarragona antifeixista. Felicitats a la Coordinadora de Moviments Polítics i Socials

jmfortc | 12 Octubre, 2008 17:09

Aquest és l'eslògan més representatiu de la concentració-manifestació d'aquest matí a la Rambla de Tarragona que ha reunit prop de quatre-centes persones.

Per destacar positivament:

La resposta ciutadana. Cal demostrar que hi som, que les manifestacions nazis ens preocupen i que no estem disposats a fer com si sentíssim ploure quan pretenen ocupar els carrers de la nostra població.

La unitat de la convocatòria. La coordinadora de moviments polítics i socials de Tarragona que convocava l'acte aplega organitzacions diverses. Cal potenciar la unitat i sentir-ne la força, per damunt de les diferències.

El paper de l'Ajuntament
, discret i eficaç.

L'actitud de la governadora i de la policia  espanyoles, és a dir,  les forces d'ocupació. En aquest cas, el desplegament per evitar aldarulls ha estat sensat i l'actitud correcta.

Per destacar negativament:

La inhibició dels prinicipals partits polítics votats al nostre territori. Només Esquerra Republicana i a última hora Iniciativa han dit alguna cosa en contra de la possiblitat que la ciutat es vegés envaïda pels nazis. Com a organitzacions s'han desvinculat totalment de la resposta ciutadana. (Després s'estranyen de l'abstenció...) Només he reconegut un càrrec representatiu (d'Iniciativa) i algun (un) militant destacat d'ERC. Ningú més. (Del PSC i CDC ja no calia buscar ningú. En aquella hora alguns devien ser al Paseo de la Castellana...)  On eren la resta de càrrecs, militants i simpatitzants? L'apologia del nazisme no mereix cap resposta? Quan hi siguem insensibles no hi haurà remei.

La cerimònia de la confusió, alimentada per representants polítics i mitjans de comunicació, que posant-se per sobre del bé i del mal advertien dels perills dels enfrontaments entre neonazis i antifeixistes, com si ells estiguessin en el punt mitjà virtuós, sense esquitxar-se. De veritat que sou tan a prop dels neonazis com dels antifeixistes? Així sí que ja hem begut oli!

Veïns que surten al balcó per aplaudir els manifestants.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb