19.08.09

Cal que s’apliquin mesures de control de velocitat al nou tram de carretera i que es reordeni el trànsit a la zona de l’eixample

Publicat a General | 16:44

La remodelació de la carretera i els carrers de la part alta del nostre poble ja és una realitat i creiem que abans que s’acabin, caldria aplicar-hi algunes mesures del tot necessàries. En primer lloc i donada la llargada de la recta del nou traçat de la carretera i que parteix pel mig aquesta nova zona residencial, creiem que és imprescindible que s’hi col·loquin semàfors amb radars de velocitat que permetin un control de la velocitat dels vehicles i alhora, faciliti el pas de vianants d’un costat al’altre. Hem de pensar que en un futur proper, aquest ajuntament ha previst construir un poliesportiu al costat del camp de futbol i que per tant, força gent travessarà aquesta carretera habitualment. Així doncs, és urgent que s’hi comenci a treballar i no és deixi parat aquest tema.

 

En paral·lel a l’aplicació d’aquesta mesura, també creiem que cal que es plantegi una reordenació del sentit de circulació en tot aquest àmbit, inclosos els carrers de la rambla i l’eixample. De fet, quan aquesta reivindicació es va plantejar en un ple, l’equip de govern va respondre que aquest tema es tractaria una vegada entrés en funcionament el nou traçat de la carretera. Doncs bé, ara ja és el moment i pensem que caldria convocar als veïns i veïnes afectats i entre tots i totes, plantejar un nou model de circulació, que entre d’altres, millori el punt negre de la cruïlla entre el carrer Sant Jordi i Sant Lluís, on de tan en tan es produeixen topades entre vehicles i més d’un ensurt a algun ciclista. Cal modificar alguns sentits de circulació i plantejar que carrers com la prolongació de Santa Margarida i Jacint Verdaguer i el carrer Sant lluís, siguin només d’un sol sentit, així com regular l’accés als carrers paral·lels que s’han construït al costat de la carretera, on no s’hi hauria de deixar accedir a vehicles d’un cert tamany. Al proper ple ordinari, previst per l’últim dimarts del mes de setembre plantejarem aquesta qüestió a l’equip de govern.

 

Comparteix: