17.04.09

La festa de l'arbre

Publicat a General | 16:48

Aquest any, el Consell Comarcal del Tarragonès ha escollit el nostre poble per celebrar, de manera simbòlica, la festa de l’arbre, que de manera itinerant va fent cada any a un poble diferent del Tarragonès. I encertadament, ha triat com a arbre un plàtan o plataner. Aquesta activitat es va celebrar ahir dijous, a la zona verda que hi ha més amunt de la plaça nova. 

 

La festa de l’arbre hauria de ser precisament això, una activitat simbòlica i amb l’objectiu de fer participar a la gent d’una activitat tant saludable com és plantar arbres, i més quan són al teu poble. La Riera de Gaià és un dels pocs pobles del Baix Gaià que celebra ininterrompudament aquesta festa des dels anys vuitanta. Molts de nosaltres, recordem quan èrem uns vailets i com havíem plantat un arbre en algun racó o altre, ja fos al pàrquing dels quatre cantons o algun dels arbres que hi ha tot al tombant del camp de futbol. D’una manera o altra, la gent que participa a la festa de l’arbre acaba sent partícips del procés d’evolució del seu poble. Perquè el paisatge i la imatge d’un poble, no només són les seves cases, l’església i la casa de la vila. En casos com La Riera, amb els seus esplèndids dos plàtans, o Ardenya amb la seva morera de més 80 anys, els arbres també configuren part d’aquesta imatge del municipi.

Per desgràcia, l’equip de govern no sembla tenir aquesta sensibilitat vers aquesta festa i en els darrers anys, han fet esforços perquè perdi aquests objectius. Sense anar massa lluny, els dos darrers anys han fet una “festa de l’arbre” a mida, prioritzant l’interès polític per damunt del que suposa aquesta celebració. I tot això, només provoca desil·lusió a la gent que sempre hi ha participat, més enllà dels seus ideals o pensaments. Reclamem que aquesta festa torni ha ser un referent a la comarca, engrescant a la gent a participar-hi. Aquest any, i pel que hem llegit als cartells que han sortit amb una mica de retard, sembla que la plantada es farà a Ardenya. Per damunt de tot, crec que la gent hem d’anar-hi i demostrar als nostres governants que els vilatans i vilatanes d’aquest poble ens agrada participar en activitats com la festa de l’arbre.

Comparteix: