28.01.09

El Consell de Govern de la Generalitat aprova la construcció del nou CEIP de La Riera

Publicat a General | 11:12

Com ja us vam informar divendres passat, el consell de govern d'ahir dimarts, va incloure el projecte de la nova escola de La Riera que si tot va bé, serà funcional el curs 2010-2011. A continuació us adjuntem la nota de premsa publicada per la Generalitat. Més avall també trobareu el cost total de la inversió, de quasi 4,5 milions d'euros.

Nota de premsa del Govern de la Generalitat:

El Govern impulsa la construcció de 24 noves escoles repartides per tot el territori català amb capacitat per a un total de 9.080 alumnes. El Consell de Govern preveu destinar un total de 117.127.487 euros a la construcció de 16 nous Centres d’Educació Infantil i Primària (CEIP), 6 Instituts d’Educació Secundària (IES) i 2 Instituts Escola, que contribuiran a donar resposta a l’augment de la població d’escolars registrat els darrers anys. Aquest augment ha fet que en els dos darrers anys el Govern hagi desplegat un ritme d’inversió sense precedents destinat a necessitats de la població: En dos anys s’han construït una mitjana de dues escoles per setmana.
 
Els 24 nous centres educatius, 9 dels quals substituiran antigues escoles, comportaran 24 línies d’Educació infantil i Primària i 24 més d’Ensenyament Secundari Obligatori, i 14 de Batxillerat. Pel que fa a la distribució dels 9.080 alumnes que se’n beneficiaran: 5.600 són d’educació infantil i primària, 2.880 d’Educació Secundària i 600 de batxillerat. Entre els centres projectats, hi ha dos dels anomenats Instituts Escola que es construiran a Masquefa i a Lloret, dels primers que es construeixen a Catalunya. Aquesta nova tipologia de centres educatius inclouen alumnes dels 3-16 anys, des de P-3 fins a quart d’ESO, i responen al model de la futura integració de l'educació infantil, primària i secundària en un sol edifici, que recull la Llei d’educació de Catalunya, en tràmit al Parlament català.
 
L’encàrrec de la construcció dels nous centres, que es farà a través de l’empresa públiques ICF SAU Equipaments, contribuirà també a agilitar la licitació i la producció d’obra pública a Catalunya, un dels propòsits marcats pel Govern de cara a dinamitzar l’economia catalana i donar suport als sectors socials més afectats per la desacceleració econòmica.
 
TARRAGONA
 
Municipi
Centre
Total inversió
Total alumnes
La Riera de Gaià
CEIP Montoliu
4.495.195
300
Tarragona
CEIP Tarragona
5.437.713
450
Comparteix: