30.11.08

El fet cultural i el pa amb tomàquet

Publicat a General | 12:13

Dimart, 25 de novembre, es va celebrar el darrer ple ordinari de l’any 2008. Al torn de precs i preguntes, els companys d’ERC van adreçar una pregunta a la regidora de cultura, referida al fet que l’ajuntament de La Riera va ser l’únic del Baix Gaià que va quedar fora del Gaià FolK, esdeveniment cultural que amb els anys, s’està consolidant com una trobada de referència al Camp de Tarragona. La justificació de la regidora, passava pel poc temps que van tenir per reaccionar a l’oferta de col·laborar amb el Gaià Folk (la mateixa que la resta) i que l’activitat que es proposava al nostre municipi, les activitats del nostre Ball de Diables, per dir-ho d’alguna manera no l’havien escollit ells. Acte seguit, vam intervenir nosaltres, per defensar la trajectòria d’aquest fet cultural de la comarca, de la seva rellevància i de la necessitat que el nostre poble no en quedi fora. L’únic argument de la regidora va ser que no hi van donar suport perquè no tenien ningú que fes allò que els hi demanava l’organització, muntar i desmuntar el material com ara taules, etc. Com us podeu imaginar, vam rebatre aquest argument tan justet, deixant al descobert les poques ganes de l’equip de govern a participar en aquest esdeveniment.

 

Tot plegat i més enllà d’aquesta polèmica, fa que reiterem la nostra opinió que aquest equip de govern no està per la tasca cultural i que està més preocupat pel que diran i per sucar pa amb tomàquet o per col·locar els avis i àvies al molí del mig, encara que la sala que només té 74 m2 i quedi petita ja d’entrada. L’exemple del carnaval d’enguany, on es van oblidar de les comparses de casa i només ens vam “exhibir” pel vial deixant de banda la resta del poble, la desaparició de la trobada de conta contes dels Països Catalans, la negativa a seguir amb les trobades castelleres de La Riera i Ardenya o la desaparició de la majoria d’activitats impulsades des de la Biblioteca, deixant del tot pelat el calendari d’activitats de la Biblioagenda, són només algunes de les pinzellades d’aquest tarannà populista i resultadista del que "allò que no funciona o no ens agrada, no ho fem".

 

També al ple, vam sol·licitar a la regidora de cultura la creació d’una comissió de cultura, integrada per representants dels grups municipals i alguns responsables de les entitats socials i culturals del municipi. Potser així canvia una situació que pensem que és negativa per al nostre municipi.

Comparteix: