Epíleg tardorenc

06 Desembre, 2007 21:22
Publicat per 5sentits, Tardor literària

Avui que hem arribat a les 5.000 visites, i acabades ja les activitats de la Tardor Literària, s’imposa l’exercici de la valoració de la feina feta.

Tot i el desconcert i sorpresa inicial que vaig tindre quan se’m va proposar la creació d’este bloc (i la inevitable preocupació posterior), la veritat és que al final estic molt content de com ha anat creixent i fent-se gran, post rere post, des del setembre passat fins avui. I l’experiència, al final, ha estat més que agradable i enriquidora!

A hores d’ara portem 83 articles i 143 comentaris. Els cibernautes que han anat a parar al nostre bloc, per una raó o una altra, han vingut d’arreu del món, de llocs tant estranys com Dinamarca, Estats Units, Alemanya o Mèxic(i de 18 països més, com el Japó o l’Iran). I el dia que vam tindre més visites va ser el dia que vam fer públic el veredicte del Premi Tinet de Narrativa Curta, amb 279 visites (era de preveure, no ho trobeu?).

Al llarg d’aquestes setmanes hem parlat dels actes de la Tardor Literària, hem escoltat música, hem conegut la manera de ser dels guanyadors dels Premis Ciutat de Tarragona, hi ha blocaires que han col·laborat amb nosaltres, nosaltres hem col·laborat amb altres blocaires, i hem viscut una Nit de Premis.

En aquesta Tardor Literària el bloc ha estat un nou escenari, i molt important. Hem fet públics diferents veredictes dels premis, en primícia intergalàctica: el de Tinet, l’Amades, el Rovira i Virgili i el Comas i Maduell. I hem presentat un parell de llibres cibernèticament, el Diari d’un boig, i el Primer marquès de Montoliu. Aquestes activitats, novedoses, no tenen cap altre correlatiu en cap de les activitats culturals i literàries que organitzen les ciutats dels nostres Països (i potser més enllà i tot).

Crec que l’atreviment, i la visió, de l’organització de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona en el moment d’apostar per aquest bloc ha donat uns molt bons resultats. La participació que hi ha hagut i l’alt índex de visites (sobretot si pensem en la temàtica del bloc i la curta vida del mateix) demostren que hi ha un públic interessat per la Tardor Literària més enllà de la mateixa ciutat de Tarragona, i molt més enllà dels formats habituals.

Amb aquest bloc s’ha obert una finestra de la Tardor a tot el món, directament. I molts navegants que no coneixien les activitats culturals que s’organitzen a la Ciutat de l’Eterna Primavera han decidit que la Tardor també és una bona època per recalar-hi!

Moltes gràcies a tots vosaltres per haver-ho fet possible!