18.10.08

Acció conjunta de Salvem el Gaià, Salvem la Platja Llarga i Salvem els Muntanyans aprofitant la visita del veler d'Ecologistes en Acció

Publicat a General | 13:52

L'acció d'avui s'ha suspés en part. Només ens hem trobat al port de Torredembarra amb el Veler d'Ecologistes en Acció, que no ha pogut sortir de port per les condicions climatològiques.

El dilluns, 20 d'octubre, membres de Salvem el Gaià sortirem del port de Torredembarra a les 10 del matí amb el veler d'Ecologistes en Acció, amb l'objectiu d'arribar a les 11 a la desembocadura del ri Gaià. Un cop allí, desembarcarem per reclamar el cabal ecològic del riu Gaià.


Aquest és el manifest de l'acció conjunta d'avui de les plataformes Salvem el Gaià, Salvem la Platja Llarga i Salvem els Muntanyans:

Manifest a la desembocadura del riu Gaià

Tamarit, 18 d’octubre de 2008

Avui, hem pogut recórrer part del litoral del Baix Gaià amb el veler d’Ecologistes en Acció, que ha fet parada al port de Torredembarra, en la seva campanya Banderes Negres per denunciar l’estat del litoral mediterrani. El passat 16 d’octubre, ja van plantar una bandera negra a la platja de Gavà, on es va desplegar una pancarta on es podia llegir “Salvem les nostres costes”. Al Baix Gaià, tres plataformes estem treballant per la preservació del territori. Salvem els Muntanyans de Torredembarra, Salvem la Platja Llarga a Tarragona i Salvem el Gaià. Ens hem aplegat avui aquí, a la desembocadura del riu Gaià, per reclamar a les administracions competents que escoltin el clam de la societat que demana una major protecció del nostre territori i dels seus valors naturals. Des de Salvem el Gaià i la resta de col•lectius del Camp, que d’una manera o altre vetllem pel la preservació del territori, considerem necessari i imprescindible aconseguir la protecció especial dels territoris que envolten el curs del Gaià, mitjançant el Parc Natural de les Terres del Gaià.

Amb aquest objectiu, Salvem el Gaià presentarà les seves al•legacions al Pla Territorial del Camp de Tarragona, denunciant entre d'altres les agressions que pateix el litoral o els problemes ambientals generats per la pedrera de Vespella de Gaià i reclamant, que s’estudiïn les fórmules oportunes perquè el conjunt de les terres del Gaià i el seu litoral associat tinguin el suficient grau de protecció per garantir-ne la preservació dels seus valors naturals, culturals i socials.

I com no pot ser d’altre manera, l’eix vertebrador d’aquestes terres del Gaià, el seu riu, ha de recuperar-ne el cabal d’aigua. Demanem a REPSOL, que assumeixi les seves responsabilitats vers aquest riu escapçat per una presa sobredimensionada, i a l’administració, que faci els passos necessaris perquè s’acompleixin les resolucions ja adoptades pel parlament de Catalunya i que abans de l’any 2015, data límit que la Directiva Marc de l’Aigua Europea, estableix perquè tots els estats membres de la UE garanteixin uns mínims ecològics a tots els riu Europeus, el Gaià torni a ser un riu amb vida, sense oblidar-nos de la necessitat de garantir-ne la seva connectivitat.

Per la preservació del litoral.
Per la conservació dels Muntanyans i la platja Llarga.
Per un riu Gaià ben viu.


Volem el Parc Natural de les Terres del Gaià!!!