07.10.07

Visitem les instal·lacions de REPSOL i demanem la seva participació en el procés del riu Gaià

Publicat a Medi Ambient | 17:23

Ens vam llevar dissabte al matí amb un objectiu clar: Trepitjar les instal·lacions que REPSOL té al Morell i reunir-nos amb en Josep Bertran, coordinador de comunicació d'aquesta empresa. Abans d'anar-hi, però, vam fer la ja tradicional prèvia, amb un bon esmorzar al Casal Municipal del Morell.

 

Una quinzena de membres de Salvem el Gaià vam adreçar-nos fins les portes de les oficines de REPSOL. Quatre de nosaltres, el Txiqui, en Jordi S., en Jordi R, i jo, l'Hèctor, després de seguir el passos de seguretat corresponents, vam entrevistar-nos amb en Josep Bertran durant uns 25 minuts. El to cordial de la trobada, va ser present en tot moment. Vam traslladar-li la necessitat del tot necessària, que REPSOL participi activament en el procés de la recuperació ecològica del riu Gaià. Finalment, li vam fer entrega de la carta i ens vam fer les fotos corresponents a l'exterior de l'empresa.

Després d'aquesta acció, Salvem el Gaià ja ha acomplert el primer objectiu que ens vam proposar. Ara, caldrà veure com evoluciona el procés i com els diferents implicats plantegen el procés.

Recull de premsa:

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2581473

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2580736

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2580734

COMUNICAT DE PREMSA 5-X-07. SALVEM EL GAIÀ CONVIDA A REPSOL A PARTICIPAR EN EL PROCÉS DE CERCA D’UNA SOLUCIÓ PER AL RIU GAIÀ

L’Assemblea d’ahir dijous va servir, d’entre d’altres temes, per a ratificar l’acció prevista per demà dissabte dia 6 d’octubre. D’aquesta manera, 20 membres de Salvem el Gaià aniran a les instal·lacions de Repsol a les 11 del matí per entregar una carta on es convida a participar a l’empresa propietària del pantà del Catllar en el procés que ha de dur al consens per tal de retornar la vida al riu Gaià.

Salvem el Gaià considera indispensable que Repsol accedeixi a seure a taula amb les diferents parts implicades i solucionar d’una vegada aquest atemptat ecològic i social que vulnera totes les normatives europees, estatals i catalanes referents a l’aigua. D’altra banda, Salvem el Gaià ha obert nous contactes amb diferents parts implicades per tal de cercar el màxim consens. Salvem el Gaià valora positivament la moció a favor del parc natural de les Terres del Gaià que ja s’ha aprovat en municipis com Renau, Vespella o Altafulla. Salvem el Gaià valora positivament la propera taula d’alcaldes del Baix Gaià que tindrà lloc a mitjans d’octubre ja que ha inclòs en el seu ordre del dia la problemàtica de la manca de cabal al riu Gaià.

Salvem el Gaià vol més informació sobre la proposta del Consorci d’Aigües de Tarragona d’emprar el pantà del Catllar com a magatzem d’aigua. Es tracta d’una proposta que genera molts dubtes. En primer lloc, el pantà del Catllar està ubicat en terrenys permeables. En segon lloc, és ecològicament incongruent barrejar aigües de diferents conques. En tercer lloc, possibilitarà tenir més aigua al Camp de Tarragona per a seguir creant noves urbanitzacions, de manera gens planificada, que estan malmetent irreversiblement el nostre territori.

Finalment, Salvem el Gaià fa una crida a tota la societat civil catalana a participar a la gran marxa pel cabal ecològic prevista el 9 de març de 2007.