ENTREVISTA A SARA, PUBILLA MAJOR INFANTIL ( i a la seua mare Susanna)

02 Juny, 2007 09:27
Publicat per josepro, General

Curiosament , les dos pubilles majors d’ enguany  coincideixen també en les seues afeccions balladores i en el cas de la infantil , doblement .Precisament aquest fet , va propiciar una circumstància sense precedents en l’ historia de

l ‘elecció de pubilles : que l ‘escollida per la sort com a pubilla major infantil, no estes present al moment de l’ elecció .I això és lo primer que li preguntem a Sara Roe, que , com és tradició a acudit als nostres estudis acompanyada de la seua mare Susanna.

 

Josep.- Sara, on estaves el dia de la presentació i elecció de pubilles ?

Sara.- A Cangas participant a un Campionat d’ España de Ball de Saló.

J.- I com et vas assabentar de que havies estat escollida Pubilla Major Infantil ?

S.- Em van trucar. Be , van trucar a Agustí el nostre entrenador  qui m’ ho va comunicar. Vaig tenir molta alegria.

J.- Susanna , suposo que coincidint dos activitats tan importants va ser difícil decidir ?

Susanna.- Dons si. Vam decidir acudir a la competició perquè a Sara li feia molta il·lusió viatjar en avió. No havia anat mai en avió i estava també decidida a participar a aquella competició de nivell. A mes vam pensar que la competició era un sol dia i les festes són tota una setmana .

J.- Sara, perquè decideixes ser pubilla ‘

S.-L ‘any passat o vaig ser al poble de la mare , a La Galera. Em va agradar i vaig decidir de ser-ho també al meu poble.

J.-I la mare o va ser pubilla ?

Su.- Sí. Solament vam ser tres , però en guardo un molt bon record...tant de bo tornéssim a aquell temps !!

J.- Be, qui és i com és Sara ?

S.- Tinc 10 anys i estudio al col·legi Jaume Balmes. M’ agrada la plàstica ,la gimnàstica, el castellà i naturals.

J.- I de gran....?

S.- Uy !! No o se encara. Sóc molt jove i no o tinc decidit.

J.- Quin caràcter tens ?

S.- Estudiosa ,però també m’ agrada molt jugar...i un poc nerviosa

J.- La mare i esta d ‘acord ?

Su.- S’ ha definit be. És cert que és inquieta i nerviosa ,però també activa en tot.. en definitiva, bona xiqueta.Com tots , te les seues coses bones i dolentes.

J.- Tens hobbies, Sara ?

S.- El twirling i el ball de saló, clar !

J.- I les festes , com les vius, que t ‘agrada ?

S.-M’ agraden molt, sobre tot els bous i el ball. També les activitats que organitzen per als mes petits.

J.-I els pares ?

Su.- Ja sabeu que tant jo com el meu home som molt balladors i pot ser li hem encomanat a Sara l’ afecció. Vivim la festa , però sobre tot lo ball.

J.- Es podria millorar alguna cosa.

Su.- No. Tot està be. Si de cas , lo que se m’ acut , és que,  igual que es fa a molts pobles , pot ser el ball podria ser d’ entrada gratuïta. Acudiria mes gent. Mes gent jove.

J.- Sara , acabem. Ja que no vas poder donar el teu missatge de Pubilla Major Infantil a la plaça el dia de l’ elecció, aprofita ara per fer-ho.

S.- Senzillament , bones festes i que tot hom xale tot lo que pugui.

Su.- Lo mateix que diu Sara. Que gaudeixin al màxim de les Festes Majors i que tot el poble i participi en tot lo que pugui. Que passin unes bones festes ...i tot

Lo que queda de l ‘any, també.

 

Josep Roig Cardona

La Plana Ràdio

2007-06-02

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

ENTREVISTA A DALILA , PUBILLA MAJOR 2007 ( i a Carmen , la seua mare)

02 Juny, 2007 08:24
Publicat per josepro, General

És una tarda de Maig. He convocat precipitadament a Dalila i a Carmen la seua mare. Dalila és la Pubilla Major de les Festes Majors 2007 i l’ immediatesa de les eleccions municipals d’ aquest any i els previsibles  tràmits legals que comporta la composició d’ un nou consistori, fa recomanable que tinguem tot amanit per a que , també aquest entrevista , arribi a temps a l’ impremta. Volem com tots els anys ,saber i que sapigueu un poc com és i pensa la nostra Pubilla Major. De moment lo primer que em diu la nostra “reina” és que es sent molt contenta de que la sort l’ escollís .

 

Josep.- Però tu esperaves sortir escollida...totes o espereu !

Dalila.- Estava convençuda de que no em tocaria a mi. Era  molta casualitat de que entre els nou pubilles que som, em toques a mi...però mira....

J.- Perquè decideixes ser pubilla

D.- De petita no o vaig ser. Jo vaig néixer a Itàlia i amb 8 anys  havia arribat al poble aquell mateix any i ja no ens va donar temps a presentar-me

J.- (Arribat aquest punt de l ‘entrevista , hem d’ explicar que enguany es dona la circumstancia de que la nostra pubilla major , no és nascuda al poble. Ella naixia a Itàlia i la procedència de la seua família es Dominicana , però recordem també que al 1999 la nostra pubilla major infantil va ser Carlyn Ebbers nascuda a Holanda i traslladada aquí amb els seus pares feia poc temps.)Carmen, quan temps fa que viviu a Sta. Bàrbara ?

Carmen.- Set anys

J.- Existeix aquesta tradició a la República Dominicana ?

C.- No ,però al conèixer com es fa  aquí em va agradar molt. Al meu país si que fan festes patronals i s‘escolleix una sola reina...no tantes ,ni de la manera que es fa aquí.

J.- Dalila, explica’ns com ets.

D.- Alegre. Extravertida .M’ agrada fer riure a la gent que m’ envolta. Ara però he passat una mala temporada anímica. Fins i tot em vaig deixar d’ estudiar i això que no em considero una mala estudiant. Ara estic treballant i estudiant a casa. O estic superant.

J.- Em dones peu per preguntar-te. Que vols ser quan siguis gran ?

D.- Jo vull ballar. Dedicar-me a la dansa moderna .Si no, a alguna treball relacionat amb turisme, aprofitant que conec diversos idiomes.

J.-I quines afeccions tens ?

D.- El twirling. Tant prompte com vaig arribar ja em vaig apuntar al club.

J.- Carmen, corrobores la definició que d’ ella a fet la teua filla.

C.- Sí. Ella és l ‘alegria en tot. Li agrada ballar i és inquieta.

També es sap fer estimar de tot hom. Quan vam marxar d’ Itàlia, tot hom plorava perquè marxava l ‘alegria. Aquí també s’ ha integrat molt be i te moltes amigues.

J.-I l ‘acte de presentació de pubilles i elecció de les Majors , com el vàreu viure ?

C.- La meua família de Nova York i de Santo Domingo ja m’ han demanat un vídeo . Jo els hi explicat com es fa i o volen veure-ho .

D.- Saps que passa, que la meua mare no va poder estar a l ‘acte de petició perquè treballava. Em van acompanyar Agustí, el seu marit ,la iaia i les ties. Em vaig posar un poc nerviosa perquè sabia que venia gent...però no tanta !!

Desprès a la plaça ,tot i que t’ he dit que no em pensava que em toques a mi, si que et confesso que tenia un mini-discurset preparat ...per si de cas. Quan em vas fer sortir per parlar...s’ em va quedar la ment en blanc !

J.-I les festes...com les viviu

C.- A mi m’ agrada molt el prego i la desfilada de pubilles. Participo en tots els actes que puc, tot i que pel meu treball ,no de tots els que m’ agradaria.

D.-A mi els bous és lo que mes m’ agrada. També tot lo que envolta les pubilles. Ara mateix tindré que practicar amb Agustí el valset que em de ballar el dia de Gala.

De fet participo en tot. Els altres anys gairebé no descansava. Enguany suposo que tindré que dormir un poc mes per estar als actes on es requereix la presència de pubilles.

J.- Per acabar, Carme tu com mare representant de totes els mares de pubilles i tu Dalila a totes les teues companyes, que voleu dir al poble ?

C.- Que és una alegria i un orgull poder participar de les festes  amb les nostres noies com a pubilles,  per això tot el poble ha de compartir i viure la festa “a lo grande” Moltes felicitats.!!

D.- Vull que el poble sàpiga que totes estem molt contentes de ser les Pubilles i jo particularment molt orgullosa de ser la vostra Pubilla Major. En nom de totes us dic que farem lo possible per representar dignament el poble en les dies festius i sobre tot vull animar a totes les altres noies per a que en anys posteriors s’ animen també a ser-ho.

I per suposat:  BONES FESTES A TOTES I A TOTS

 

Josep Roig Cardona

La Plana Ràdio

2 Juny -2007

Comentaris | 0 RetroenllaçOs