El Camí del Bosquet al Portell de l’Abellera

El camí tradicional d’accés als Motllats pel Portell de l’Abellera ha estat des del Bosquet. Des del Bosquet es pot pujar per tres camins a Motllats: pel camí de la Font del Moro i el Portell del Bosquetà; pel Portell de la Cova de la Bruixa i pel Portell de l’Abellera. Sense comptar el Portell de l’Onclet, que seria més de l’Aixàviga.

Cadascuns d’aquests portells tenen el seu camí d’aproximació. El Portell de l’Abellera té l’afegit que s’accedeix per un petit pas una mica aeri, conegut com el Grau de l’Abellera. De les guies clàssiques, en comenten que s’hi passa gràcies a uns forats excavats i d’altres naturals, sense cap element artificial. Després s’hi instal·là un passamà.

El grau mig oblidat, es recuperà arran el Tomb dels Motllats (Revista Muntanya, núm. 754, de desembre 1987. Un tomb pels cingles dels Motllats. Ramon Quadrada i Ornosa). Però el camí des del Bosquet fins el grau ha restat en el total oblit, fins el punt que resulta molt difícil destriar el traçat exacte en algun dels seus trams.

Des del Bosquet, s’agafa el camí de la Fou. Es passa la font i es va pel fons del Fondo del Cisterer, fins que s’acaba el camí, d’allí es puja pel vessant esquerra de la fondalada, agafant alçada i es va cap a la cinglera, per allà on es troba la Cova de la Guineu, alta però poc profunda, on s’enllaça amb la senda que don el tomb als Motllats, per la qual s’arriba al grau i al Portell.

Pel Fondo del Cisterer, amb el cingle de l’Abellera al fons

El grau de l’Abellera

Els cingles dels Motllats

El Portell de l’Abellera

El camí s’endinsa als Motllats

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *