El grauet del Tous, als Motllats de Capafonts

Un altre caminet per a pujar a dalt dels Motllats des de Capafonts, talment els anteriors descrits ací, el Portell del Cerdà i el Grauet.

En aquest cas, es tracta d’un altre grauet que porta el nom de la casa (cal Tous) propietària del bosc per on transita inicialment el camí. Aquest camí donava accés també a altre finques, com el Motllats del Vellanes i el Motllat del Ferrer, a més del Motllat del Tous. I permet assolir un tossal del Motllats, que cap mapa topogràfic n’ha recollit el nom: el Tossal del Vellanes. No cal dir que reivindiquem la recuperació d’aquest topònim. Com esmenta el recull de topònims de Capafonts, el pany de cingle del Tossal del Vellanes ha servit com a rellotge de sol per a la gent del poble: quan el sol l’il·lumina del tot, és el migdia.

Del camí, podem dir que està ben oblidat i de fa molts anys que no s’hi transita. Després de creuar el Barranc del Fort, es pot anar seguint una ombra de camí que, es van intuïnt més que res, algunes de les marrades. A més amunt, on els vessants ja són pedregosos i de roca, l’erosió ha anat borrant el seu pas, tot i que es pot destriar el seu traçat més que probable per assolir la carena del Tossal del Vellanes.

El Barranc del Fort i el Camí de Reus al capdamunt, pujant pel Grauet del Tous

El vessant del Tossal del Vellanes

El capdamunt del Tossal del Vellanes, amb el Picorandan de fons

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>