El Grau d’en Llop, a la Gritella (Prades)

En un article anterior comentava el suposat error en anomenar el Grau d’en Saura (ací). Ara, després de localitzar l’autèntic Grau d’en Llop, queda confirmat l’error en la designació dels graus en aquesta part de la Serra de la Gritella que s’ha anat perpetuant amb el temps.

La Guia de Josep Iglésies et al anota exactament la situació del grau, del que diu “altra esquerda practicable, però sense camí que la continuï”. I així és exactament. Res té a veure, amb les senyals instal·lades pels excursionistes del Reus Deportiu, que caldria corregir.

El grau és curt, aprofita un petit pas que el cingle es deixa guanyar amb facilitat. El lloc és bell, com tota l’aèria carena de la Gritella, que esguarda una àmpla visió a l’horitzó.

El grau però se’l veu abandonat: el pas just és ocupat per matolls que creixen aprofitant la tranquil·litat, ja que ni les cabres salvatges que ronden la Gritella hi transiten.

Aquest grau està situat, doncs, entre el Grau d’en Saura, la bella esquerda per on passa el camí de Siurana a Mas d’en Lluc, i el Grauet d’en Perdiu, espectacular grauet que caldrà parlar-ne properament.

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *