El Camí de les Saleretes i el Camí del Mas d’en Vinyes al Molí del Racó

Del Coll d’Alforja, important nus de camins i lloc estratègic, n’ix un camí que passa desaparcebut: el Camí de les Saleretes, que pel seu nom podria ser que tingués alguna relació amb el pas de ramats, ja que pel Coll d’Alforja hi passa la carrerada reial que va carenera i que prové de les pastures del Port, i la carrerada de la riera d’Alforja, que va a buscar la important carrerada que anava per la platja des del Delta de l’Ebre.

El camí de les Saleretes ressegueix més o menys el peu del cingle dels gresos vermells, que en aquesta zona es presenta de poca potència, i va a donar a la pista encimentada, per on passa el GR7, molt a la vora d’on creua el camí del Mas de Vinyes al Molí del Racó, que s’agafa d’una pista de desembosc que transita per on passava un antic camí.

El Camí del Mas d’en Vinyes al Molí del Racó és una delícia, tot i que el recordava algo més net. S’hi ha de passar i netejar-lo de pas! Es tracta d’un antic camí de bast, amb la clara funció de traginar la collita cap els molins de la Vall. Com a camí de bast, tenia una amplada i un traçat apte per a cavalleries, tot i que en l’actualitat, degut a esponerositat de la vegetació, costi de veure. Així, el camí comunicava els masos de dalt (el de Vinyes, el de Vernet i el de Pau Maria) amb els molins de baix la Vall, en concret amb el Molí del Racó. Potser seria més propi anomenar aquest camí com a “Camí del Molí del Racó”, ja que la finalitat era la d’abastir el molí.

Vistes dels cingles entre el Mas de Gallarí i el Mas de Vinyes, al capdamunt del Camí del Molí del Racó

La Font del Molí del Racó

A dalt als sembrats, vora el corralot del Zamora, s’agafa el camí d’Arbolí, que s’encara cap el Mas de Gallarí o cap els masos esmentats, tot i que per aquesta zona no queda rastre d’aquest camí.

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>