El camí de Gallicant al mas de Ribelles de Dalt

Per anar de Gallicant a la Febró era costum passar pel Mas de Ribelles de Dalt. El camí principal és el que passa per la Bassa de Gallicant, o sigui per sota el Collet de la Bassa. Al Collet es pot veure una petita cantera d’on es devia treure pedra per obrar les cases. La Bassa acostuma a romandre seca avui en dia.

Passat el Collet, es davalla  primer pel cantó solà fins passar després a l, obac ja en terme siuranenc. El camí es troba bastant excavat, sigui pel pas o per efecte dels escòrrecs de l’aigua. Es davalla per damunt les Solcides, en direcció la Punta del Solà. Es passa la pista que va cap els Prats i del collet per on marxa la pista, es davalla pel sotacingle obac de l’esmentada punta fins a l’alçada del mas. Vora del mas, en terrenys ja afectats per l’incendi que arrassà el barranc del Gorg, el camí es perd entre la vegetació, però sols resta baixar directe vers el mas. De segur que el camí continuava baixant suaument i enllaçar amb el camí del Gorguet.

El camí està molt poc transitat, des del collet fins el mas. Una variant que baixa aprofitant un viarany de desembosc s’ha obert per donar pas per aqueix vessant.

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El camí de Gallicant al mas de Ribelles de Dalt

  1. Joan Josep diu:

    cap al final, al cremat les llaçades encara hi són, i allí on peta a la pista hi acostumo a bastir una fita

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *