Camí del Mas de Cintet i de l’Isidre, a la Mussara

En una entrada anterior es recordava que el Camí de Garrigots assolia el capdamunt de la Serra, per on passa la carretera dels Castillejos. D’aquest mateix punt, però davallant cap a la Rasa dels Descarregadors pretèritament hi discorria un camí que aconduïa vers els masos de l’Isidre i el del Cintet, ja a la partió amb el terme de la Febró. Malauradament, les roturacions efectuades en repoblacions forestals han eliminat qualsevol rastre de camí en el tram comprés entre la mencionada carretera i la Rasa dels Descarregadors.

D’allí, es segueix per la pista que va en paral·lel a la rasa fins que en un canvi de direcció de la pista, en surt un senderó al recte que va a creuar la rasa. La senda, o sendes, és imprecisa i les repoblacions forestals efectuades en els bancals ho desdibuixen tot.

Tanmateix, hom pot arribar al Mas de l’Isidre, o del Lluc, a mig vessant de la solana i a tocar de la paret d’un petit cingall. És ben enrunat però es pot copsar encara les dimensions del mas.

Seguint en direcció a la Febró (el camí vell passava més amunt dels masos i més a sota de la carretera), podem fer cap el Mas del Cintet. Diuen que la paret del mas toca el límit del terme. Tanmateix, a cinc metres del mas un fita pareix que siga la partió oficial dels termes de la Mussara i la Febró. El mas, per variar, està ben enrunat. D’aquest mas sortia un camí que s’enfilava al Motllat per anar a la Febró. Ara el camí està perdut. El Mas de Cintet també fou conegut com el Mas de Mariner, nom del darrer propietari mentre el man estava dempeus.

Entrem en terres de la Febró i es passa per un gran aiguamoll, surgències difuses sota l’herbassar que cobreix una gran extensió.

En acabat, passem per una bassa de plàstic i arribem als sembrats del Mas de la Cova, envoltat per un costat d’alzines. Resta en peus una gran paret però la resta està en plena desolació.

I prop queda el Mas de l’Helena:

Finalment, cal dir que no he trobat cap rastre del Mas del Xollat, que es trobava entre els masos del Cintet i de la Cova, però dins el terme de la Febró. Caldrà resseguir una mica més aquest vessant per localitzar-ne les restes.

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>