El camí de Vilaverd al Portell de les Garrigues

El Portell de les Garrigues és un antic pas que hi a la la Serra, la cinglera que tanca el vessant nord del tram final de la vall del Riu Brugent. El camí vell de la Riba a Rojals hi transitava i també donava pas a la Plana de les Garrigues.

De fet, tot aquest sector és terme municipal de Vilaverd, el qual termeneja amb el de la Riba en el mateix Riu Brugent. És doncs probable que existís camí per anar de Vilaverd al Portell de les Garrigues i baixar a la part del terme que hi ha a tocar del riu.

El camí puja per l’anomenada Coma d’en Serè, petita vall abancalada i totalment perduda. El camí fa de bon passar, si bé la garriga se’l va menjant. Al capdamunt de tot, a la zona del Portell, la garriga senyoreja tot l’entorn.

A tocat del Portell, la gran roca aïllada, testimoni del cingle, és conegut com el Castell de la Formiga. El Portell de les Garrigues es troba entre el Cingle de la Serra, a llevant, i el Cingle de les Garrigues, a ponent.

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>