Història de la literatura popular catalana, a cura de Carme Oriol i Emili Samper

Història de la literatura popular catalana
A cura de Carme Oriol i Emili Samper.
Tarragona: Publicacions Universitat Rovira i Virgili, Publicacions Universitat d’Alacant i Edicions Universitat de les Illes Balears, 2017.
604 pp.

 

Presentat a finals de l’any passat, en aquest monumental repàs de història de la literatura popular catalana hi han participat setze estudios de tots els PPCC.

Han cridat la nostra atenció, especialment, el capítol de la Franja d’Aragó, redactat per Hèctor Moret i Artur Quintana, l’apartat dedicat a Joan Moreira (p. 107-112), que ha redactat Carme Oriol, i i les aportacions de les companyes Mònica Sales i Laura Villalba.

Cal celebrar l’aparició d’aquesta obra col·lectiva de gran magnitud, que esdevindrà una obra de capçalera imprescindible per endinsar-se en l’estudi de literatura popular de tots els territoris de parla catalana.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.