Publicació de la Primera Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l’Ebre.

Dijous 20 de desembre, a les 13 h, a la seu dels Serveis Territorials de Cultura (c. Jaume Ferran, 4. Palau Oliver de Boteller) a Tortosa, tindrà lloc la presentació de la publicació Primera Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l’Ebre.

Primera Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l’Ebre.
Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Direcció General de Política Lingüística, 2018.
[En línia:]
http://llengua.gencat.cat/web/.content/documents/publicacions/btpl/arxius/24_Llengua_i_MMCC_Terres_Ebre.pdf>

El llibre recull les comunicacions presentades durant la Primera Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l’Ebre que va tenir lloc el 24 de maig del 2017 al Palau Oliver de Boteller de Tortosa. Organitzada per la Direcció General de Política Lingüística amb l’objectiu de debatre a fons el model de llengua i la idoneïtat i adequació d’unes solucions en comptes d’unes altres, a la Jornada es van presentar les comunicacions següents:  “Model de llengua dels mitjans de comunicació orals a les Terres de l’Ebre”, d’Albert Aragonés Salvat; “Los periodistes patixen: El tortosí, la morfologia normativa i l’adequació”, de Carles M. Castellà Espuny; “Manifestacions del tortosí en l’àmbit nacional”, de Mònica Montserrat Grau; “Quin lèxic llegim i sentim? Dels mitjans locals als supracomarcals”, d’Àngela Buj Alfara, i “El llenguatge periodístic en els mitjans digitals ebrencs”, de Jordi Duran i Suàrez.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en estudis, publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.