Homenatge a l’escriptor Artur Bladé i Desumvila en el 20è aniversari de la seva mort

 

Divendres 22 de gener del 2016 es farà un homenatge institucional a l’escriptor Artur Bladé i Desumvila en el 20è aniversari de la seva mort.

L’acte organitzat pels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner
tindrà lloc a les 19.30 h al Palau Oliver de Boteller, de Tortosa.

PROGRAMA

Presentació del projecte a càrrec d’Adriana Monclús, i presentació institucional a càrrec de Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, i Artur Bladé Font, fill d’Artur Bladé i Desumvila

Presentació de la nova convocatòria de la beca Artur Bladé, a càrrec de Gerard Mercadé (Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre i CERE) i de la guia de lectura Artur Bladé, a càrrec de Mariola Castaño (Central de Biblioteques Terres de l’Ebre).

Acte central – Recordem Bladé
Josep-Lluís Carod-Rovira, Universitat Pompeu Fabra
Josep-Sebastià Cid, Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre
Modera: Pineda Vaquer, Institut Ramon Muntaner

“És hom qui perd” i “Pàtria i diòcesi”. Lectures dramatitzades basades en textos d’Artur Bladé i Desumvila, a càrrec del TallerTeatre.

Durant l’acte, alumnes de l’IES Julio Antonio de Móra d’Ebre, l’IES Flix i l’Institut Escola 3 d’Abril de Móra la Nova llegiran fragments de l’obra d’Artur Bladé i Desumvila L’edat d’or, amb motiu del 20è. aniversari de la seva edició.

Aquest acte forma part dels actes organitzats amb motiu de 20è aniversari de la mort d’Artur Bladé i Desumvila que van començar el passat dia 14 de gener a Móra d’Ebre.

Aquest dia es va fer la inauguració de la placa del carrer d’Artur Bladé i Desumvila, amb què l’Ajuntament de Móra d’Ebre ret homenatge a l’insigne escriptor de Benissanet. Tot seguit es va fer la inauguració de l‘exposició dedicada a l’escriptor i es va projectar una entrevista històrica, realitzada pel periodista Gabi Sanz, a Artur Bladé.

Més informació: Ebreexprés.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en homenatges, literatura, Ribera d'Ebre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.