I Jornada Temàtica de la Xarxa CRUSCAT “Sociolingüística de la variació en l’àmbit de la llengua catalana”

 

Dimecres 6 de juny de 2012, a la seu de  l’Institut d’Estudis Catalans tindrà lloc la I Jornada Temàtica de la Xarxa CRUSCAT “La Sociolingüística de la variació en l’àmbit de la llengua catalana”.
PROGRAMA

09:00 Recepció dels participants

09:15 Presentació de les Jornades. Mariàngela Vilallonga (Vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans), Miquel Àngel Pradilla (Director de la Xarxa CRUSCAT – IEC) i Maria Teresa Turell (Coordinadora de l’Àrea de Sociolingüística de la variació de la Xarxa CRUSCAT)

09:30 Conferència inaugural. Maria Teresa Turell (Universitat Pompeu Fabra) «Retrospectiva del model labovià de variació lingüística des del català»

10:15 Esteve Valls (Universitat de Barcelona) «Canvi morfològic vs. canvi fonològic en català nord–occidental»

10:45 Cristina Illamola (Universitat de Barcelona) «La convergència lingüística: retardador del procés de gramaticalització?»

11:15 Pausa

11:45 Brauli Montoya i Antoni Mas (Universitat d’Alacant) «Variació lingüística a la governació d’Oriola»

12:15 Josefina Carrera (Universitat de Barcelona) «A boca plena: vocals tòniques del lleidatà en entorns multilingües»

12:45 Jordi Ballart (Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet de Lloregat) «Variació fònica al català de Barcelona: l’accent xava»

13:15 Maria Cabrera (Universitat de Barcelona) «El rotacisme de /d/ intervocàlica en alguerès. Interpretació i anàlisi quantitativa de la variació»

13:45 Discussió i Cloenda

14:00 Final de les Jornades

 

Organitza: Xarxa CRUSCAT – IEC

Més informació: http://blocs.iec.cat/cruscat/jornada/variacionisme/

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en debat, estudis, trobades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.