El Cau del Llop, a Siurana

El Cau del Llop és un racó encinglerat situat al vessant dret del Barranc de la Pedregosa, a l’alçada més o menys d’on es troben les restes del Mas de la Noguera, a l’extrem septentrional de l’antic terme de Siurana, en terrenys més sovintejats pels de Prades i, sobretot per caçadors.

Diuen que molt antigament, els del Mas de la Noguera hi havien vist amagar-se al llop. Dóna la casualitat que aquesta drecera pot comunicar amb el Grau del Llop de les Gritelles, el qual fa referència al nom de la casa de Prades que hi tenia terres, els de cal Llop, que res té a veure amb l’animal.

Aquest caminet perdut, comunicava el Quercaix -allà on s’aiguabarreja amb el Barranc de la Pedregosa i cruïlla de camins (s’hi troben els camins vells de Siurana a Prades, i el de Siurana a la Febró- amb les Gritelles, zona de pastura pels ramats, així com els terrenys de la Cova de l’Església i de la Cova Sanadora.

El caminet s’eleva tot guaitant l’esquerp trau del Barranc de la Pedregosa i passa a recer del cingle del Cau del Llop. Amunt, un petit pujadoret permet el pas cap a la zona de la Cova de l’Església, mentre que el caminet més trescat pels caçadors puja cap el Bosc del Marian.

El Pas del Llop

 

La Cova Sanadora

 

Cova l’Església

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a El Cau del Llop, a Siurana

  1. Vei que me llegeixes les idees. Fa dos setmanes xerrava amb lo Joan Munyoz sobre este camí, que volia nar a ferlo, i ara te m’hi has avanssat. Felicitats!!!

  2. rafefe diu:

    Ja tornes a córrer per aqueixos camins? Ja tinc ganes de llegir de nou el teu bloc. Gràcies novament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *