Hi ha de tot a la web del senyor!

De pàgines web n’hi ha de tot tipus i colors. De fet, jo diria que si el que cerques és una informació d’un abast mínimament ampli, si coneixes una mica com li agrada a un cercador que li facis les consultes i et pots espavilar mínimament en anglès, l’èxit de la cerca està assegurat.

Així doncs, hi ha pàgines a internet per tot . . . doncs avui he rebut un missatge d’un bon amic en que m’informava que havia fet una pàgina nova sobre . . . botelletes de licors! (http://www.minilicor.cat/) Segur que n’hi ha d’haver més per la xarxa, però m’ha fet gràcia que algú pugui tenir com a objectiu dedicar-se a fer un web per tal de poder consultar la seva col·lecció de botelles de licor mentre viatge per l’estranger, i així poder determinar des de qualsevol punt del planeta si aquella botella la té o no la té.

manel

Menys mal però que el Manel s’ha decidit per les botelles “mini”, si s’arriba a encapritxar per aquelles botellotes de 3 litres de Soberano que de vegades venen a les botigues . . .

En fi, com s’ha dit des de temps immemorials . . . hi ha de tot a la web del senyor!

(4) Comentaris    (0) Retroenllaços   

Cal renunciar al sentit comú?

Aquest matí, mentre anava cap a la feina pels carrers de Tarragona, he passat per les proximitats d’un centre d’ensenyament secundària. Davant meu, primer lluny i després més a prop, portava una senyora d’edat avançada i que caminava ajudada d’un bastó. . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(1) Comentaris    (0) Retroenllaços   

Retrobada després de la Trobada

Aquest diumenge es va portar a terme una trobada de monitors i exmonitors de l’Esplai del Casal Riudomenc. Suposo que tal i com va passar a la majoria de membres de l’organització, la preparació d’aquesta trobada va ser com una esponja de temps lliure . . . i en mi va fer que el bloc es quedés abandonat completament. A veure si refem el vol i li dedico el temps que toca!

(0) Comentaris    (0) Retroenllaços   

Enigmes de ciència proposats pel MEB: Apagar o no un fluorescent quan sortim d’una habitació?

A petició d’en meb, intentaré posar una mica de llum, mai tant ben dit, sobre aquest tema.

reflexió bombeta-fluorescent

Tots hem sentit a dir diferents vegades que els fluorescents són molt interessants perquè tenen un consum més baix que les bombetes incandescents, i també hem sentit que una altra bona pràctica consisteix en no apagar un fluorescent quan sortim de l’habitació ja que gastarà menys si el deixem encès que si l’apaguem i el tornem a encendre quan tornem a l’habitació. . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(8) Comentaris    (0) Retroenllaços   

L’Imperi dels Dracs: la confluència entre Roma i Xina

Durant un grapat d’anys dos grans imperis van coincidir a sobre del planeta: l’Imperi Romà i l’Imperi del Centre (Xina). Van confluir les dues cultures? Van haver-hi intercanvis directes? O els Perses, situats geogràficament al mig dels dos grans imperis van evitar tot tipus de relació estable entre els dos gegants? . . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(0) Comentaris    (0) Retroenllaços   

Acceptaríem 100 víctimes d’una epidèmia de la que tenim un antídot?

Tot el nostre sistema social trontollaria si hi hagués més de cent morts en una setmana per culpa d’una epidèmia (penseu que la grip aviar no n’ha fet gaires més en tot el món), per un atemptat terrorista, per la fallida d’un medicament . . . i a més que cada any és repetís?

Ara bé, cada Diumenge de Rams sabem que durant els pròxims dies hi haurà més de cent famílies que quedaran destrossades per culpa dels accidents de cotxe i ja ho considerem una pèrdua acceptable! Com si fossin els famosos danys col·laterals de les intervencions bèl·liques!!! . . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(3) Comentaris    (0) Retroenllaços   

Reminiscències d'altres Sants Jordis . . . l'Últim Cató

Aquells a qui us va agradar la pel·lícula Seven (del director David Fincher, 1995), o els que us ho vau passar bé llegint el Codi Da Vinci (Dan Brown, 2004 - Editorial Empuries), o fins i tot als fans de Indiana Jones (George Lucas, Esteven Spielberg i Harrison Ford), segur que us ho passareu de primera llegint l'Últim Cató. . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(2) Comentaris    (0) Retroenllaços   

La solució a l'Euro que falta . . . (res a veure amb Marbella!!!)

Fa unes setmanes us presentava un petit misteri matemàtic al post següent. Quan es plantejava l’enigma se’ns deia. . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(0) Comentaris    (0) Retroenllaços   

La Pell Freda . . . abans que arribi aquest Sant Jordi

Abans que arribi aquest Sant Jordi i tot quedi escombrat per les novetats editorials, deixeu-me parlar d’un llibre que ofereix bona habilitat narrativa i que també combina dosis de sexe i crueltat amb un èxit editorial amb pocs precedents . . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(3) Comentaris    (0) Retroenllaços   

Riudoms - La Mola - Riudoms, la prèvia a la caminada

Aquest dissabte, el Josep Salvat, el Josep M Vidal i jo mateix hem fet una sortideta a caminar per sobre d’un tros del que d’aquí a tres setmanes serà el recorregut de la Riudoms – LaMola – Riudoms, marxa organitzada excel·lentment pel CERAP i que aplega any rera any un major nombre de participants. . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(2) Comentaris    (0) Retroenllaços   

Barça – Madrid . . . hi haurà vida intel.ligent a la terra?

Aquest cap de setmana tornarem a batre tot tipus de rècords: es tornarà a concentrar el màxim nombre de gent davant del televisor, es tornarà a concentrar la màxima quantitat d’adrenalina per km2, es tornaran a escoltar més crits, insults i ovacions que mai . . . es tornarà a vibrar i es tornarà a patir . . . i tot perquè 22 personatges multimilionaris, vigilats per 3 homes de negre, miraran d’anar al darrera de la pilota i aconseguir el màxim nombre de gols possibles. . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(0) Comentaris    (0) Retroenllaços   

De qui és la muntanya?

Motos? Bicicletes? Quads? Caminants? Porcs Senglars? . . .

Aquest cap de setmana hem sortit a caminar com ja va sent habitual, i hem repetit ruta: Duesaigües-Castell Escornalbou-Argentera-Bufadors-Molins de Vent (tot i que per qüestions de temps ens hi vam quedar a pocs metres)-Bufadors-Argentera-Duesaigües. . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(2) Comentaris    (0) Retroenllaços   

Falta 1 euro ! ! !

Tres germans es veuen sorpresos pel capvespre fora de casa i han de passar la nit en un hotel. En entrar a la recepció, pregunten pel cost d’una habitació per a dormir i el gerent els hi diu que han de pagar 15 euros en total. Així que agafen 5 euros cadascú i els deixen a sobre del taulell. . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(1) Comentaris    (0) Retroenllaços   

Colònies a Prades

Poques coses hi ha comparables a sortir uns dies fora de casa amb un grup de nens i monitors ben nombrós. Aquest cap de setmana, 80 membres de l’Esplai del Casal Riudomenc hem estat de colònies a Prades . . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(6) Comentaris    (0) Retroenllaços   

Les millors fotografies del 2005

Sota aquest nom, un diari ha fet un recull de fotografies que pel seu significat, pel que transmeten o be per la qualitat de la composició, han destacat per sobre de les altres. Moltes d’elles aboquen sensacions diferents des del punt de vista des d’on es miren i qui se les mira . . . així que us convido a deixar-vos anar . . . us aniré proposant fotografies i dieu el que us ve al cap. . . ( fes clic a Segueix ) . . .

 (Segueix)

(1) Comentaris    (0) Retroenllaços   

1 2 3  Següent»