Txus Garcia


10 poemes raonats

FLAIXOS — Publicat per katalitz @ 17:36

1V. No vull més honors que els que generi la meva creativitat, sempre que aquesta sigui útil als altres. No m'agraden els epitafis, els elogis ni el contacte humà per interès.

2F. Jo canviaria el mot sexe per "amor", la pedra filosofal que ho converteix tot en or, incloent-hi el sexe. Amor vincit omnia, que deia aquell...

3V/F. Odio el fingiment, la mentida i la gent que empra la poesia o l'art per aparentar sentiments que no té. La creació i la fantasia no estan renyides amb l'expressió de les veritats més íntimes o la fidelitat als principis.

4F. M'encanten els misteris, la foscor, els actes de fe, els éssers fantàstics tenebrosos, imaginar-me dimensions paral·leles, cels o vides passades. Són essencials per la literatura, el coneixement i el tarannà humans.

5F. No suportaria conviure amb algú tan mesquí, capriciós, mancat de delicadesa, passiu, punyeter i queixós. M'agrada la senzillesa, l'activitat, la iniciativa, el respecte i la fortalesa.

6V. Estimo, per sobre de la resta d'arts, la literatura, però de moment, els meus versos romandran en silenci per respecte a la professió dels poetes.

7F. Sóc creient de la religió com a missatge positiu de la trascendència de l'ésser humà. Crec en Déu, estimo la figura de Jesucrist, admiro les creences orientals, el judaisme m'atrau i aprecio la bellesa de les sures musulmanes. Sincretisme, suposo. Aquell que és considera agnòstic (negat al coneixement) es declara neci (no sap). Cal apreciar la cultura, la història i el llegat de les religions i deslliurar-les dels continguts violents, jeràrquics o alienadors.

8F. Sóc una persona afortunada perquè he trobat l'amor, la meva alteritat, de manera prou ràpida. No he sofert mai desenganys ni passions mortificants que no siguin literàries. En Goethe exagerava en dramatisme, prefereixo els versos d'amor de Brossa.

9V. Cal ser una persona tendra i amorosa, ja que això conforma la felicitat davant la vida i consola en l'aflicció. Els amorosos tenen voluntat de canvi i de millora i disfruten d'una intensa intel·ligència emocional, la qual cosa els fa apreciar les petitesses de la quotidianitat i lluitar en l'adversitat. Els amorosos cerquen el coneixement i la seva difusió amb generositat i passió.

10F. Estimo l'equilibri, la transparència, la lleialtat i la paciència. La personalitat ha de treballar-se diàriament perquè es mantingui ferma i amatent a les necessitats pròpies i alienes. Però sense amor...

Powered by LifeType